Laza_KosticKoncert u čast Laze Kostića

 

Muzičko-scenski program „Dnevnik snova-Laza Kostić-Santa Maria della Salute“, koji kao autor potpisuje kompozitor Milutin Popović Zahar, biće premijerno izveden sutra u Studiju M Radiotelevizije Vojvodine, saopštila je ta medijska kuća.

U pitanju je sažeta praizvedba mjuzikla koji bi na jesen, u sklopu obeležavanja sto godina od smrti pesnika Laze Kostića, trebalo da bude izveden i na sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Povezana vest:  Marko Mandić ima Instagram - hit leta i album prvenac!

U programu će učestvovati sopranistkinja Jelena Končar, tenor Aleksandar Štulić, solista pijanista Mirko Jorgović, Dragan Nedeljković, hor Juventus, folklorni ansambl Vila, kamerni orkestar Kamerata Akademika i grupa Daire.

Tokom sat i po vremena, publika će u okviru muzičkog dela programa moći da čuje pesme „Preseljenje“, „Poleti pesmo u nebeski svod“, „Traktat o snu“, „Lenkinu pesmu“, „Atilin ples“, „Julin ručak“ i mnoge druge.

Povezana vest:  Naučnici rešili misteriju zašto svi plaču na Adelin hit "Someone Like You"

Jelena Končar i Aleksandar Štulić će za kraj, uz podršku kamernog orkestra Kamerata akademika, grupe Daire i folklornog ansambla Vila otpevati pesmu „Santa Maria della Salute“.

Ulaz na koncert je slobodan.