summer3p_2010_logo_1Počela je pretprodaja karata za Summer3p festival

 

Obaveštavamo vas da je počela pretprodaja karata za ovogodišnji, osmi po redu, festival elektronske muzike Summer3p koji se održava od 22. do 25. jula na jedinstvenoj lokaciji – Termalnom bazenu i Muškom štrandu na Paliću.

Kompleti karata po ceni od 900 dinara, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima (i online putem njihove zvanične internet prezentacije –  www.eventim.rs

Pojedinačne ulaznice za svaki dan moći će da se kupe od prvog dana Summer3pa, 22. jula, na blagajni festivala, po ceni od 300 dinara.

Povezana vest:  Rorker iz "X Faktora" o izjavi Željka Joksimovića: Ne osećam se kao šminker!

Na ovogodišnjem festivalu, nastupiće, između ostalih: Izhevski (Rusija), Jarle Braathen (Norveška), Soul of Man (Velika Britanija), James Allardyce (Velika Britanija), Egostereo (Velika Britanija), Marko Milosavljević (Srbija) i drugi.

Odlična elektronska muzika u autentičnom, prirodnom ambijentu na samoj obali Palićkog jezera, festival Summer3p čine impresivnim letnjim provodom pod otvorenim nebom.

Pored muzičkog programa, Summer3p će i ove godine biti i mesto okupljanja, saradnje i komunikacije posetilaca iz regiona i sveta, kroz niz interesantnih i angažovanih radionica, tribina i kampanja.

Posetioci će, takođe, imati priliku da uzmu učešće u umetničkim radionicama.

Ovogodišnji Summer3p održava se u znaku dve kampanje: Stop nasilju! i Očistimo jezero Palić.

Dve fotografije snimljene na prošlogodišnjem Summer3p festivalu ušle su u finale manifestacije UK Festival Awards u kategoriji Fan Photo Award, tako da se Summer3p festival našao u društvu najpoznatijih evropskih festivala kao što su Isle Of Wight, Glastonbury, T In the Park, Sonisphere i Big Chill, kao jedini festival iz Srbije i regiona.

Povezana vest:  Impresivna Whitesnake/Purple lista za koncert u Pioniru

UK Festival Awards (www.festivalawards.com) je najpoznatija manifestacija koja se bavi festivalima i tretira se kao Oskar u muzičkoj industriji (kada su festivali u pitanju). U pitanju je jedina dodela nagrada posvećena evropskoj festivalskoj industriji, a Summer3p se našao u finalu sa još 9 festivala i ukupno 30 fotografija. (Dve pomenute fotografije sa sedmog Summer3p festivala nalaze se u prilogu)

Povezana vest:  "Opa! Oro s ovoga sveta" na 4. TODO MUNDO festivalu

Summer3p je nastao 2003. godine i tradicionalno se održava u vreme Festivala evropskog filma Palić. Nakon izmena u organizaciji, od 2005. godine, bogat program elektronske muzike, kao i ostali sadržaji na festivalu (brojne radionice, tribine i izložbe), privlače blizu 10.000 posetilaca svake godine.

Među izvođačima koji su do sada nastupili na Summer3pu, više je poznatih svetskih DJ-eva, izdvajamo samo neke: Matt Cantor (Freestylers), Chris Carter, James Allardyce, SCSI-9, Aril Brikha, Jody Wisternoff, Featurecast, Robert Babicz i mnogi drugi.

Organizatori festivala su udruženje AŠC i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice – FOKUS.