Plavi Orkestar_Official_Photo_2009-1Večeras uživajte uz Plavi orkestar
Sarajevski bend „Plavi orkestar“, jedan od najpopularnijih sastava na prostoru nekadašnje Jugoslavije, posle 20 godina ponovo će svirati u Beogradu.
Posle dva uspešna koncerta u Ljubljani, 26. i 27. februara, pred 15.000 ljudi u dvorani „Tivoli“ i koncerta u Zagrebačkoj areni, 13. marta, pred gotovo 17.000 obožavatelja, „Plavi orkestar“ će večeras nastupiti i u sropskoj prestonici u okviru svoje povratničke turneje po regionu.
Po želji članova benda fanovi su putem „Fejsbuka“ glasali tokom dva meseca i izabrali pesme koje će „Plavi orkestar“ izvesti u „Areni“.
Na repertoaru će biti čuveni hitovi, koji su obeležili muzičku scenu osamdesetih i devedesetih godina – „Lovac i košuta“, „Suada“, „Sava tiho teče“, „Bolje biti pijan“, „Ako su to samo bile laži“, „Od rodjendana do rodjendana“, „Zelene su bile oči te“, „Odlazim“, ali i pesma „Amerika“, kojom bend najavljuje svoj novi album.
Pored ovih pesama članovi sarajevske grupe izabrali su i po jednu numeru sa predhodnih albuma, tako da će se publika u dvočasovnom koncertu podsetiti čitavog opusa „Plavog orkestra“.
Bend, sa pevačem Sašom Lošićem-Lošom na čelu, oformljen je 1983. godine u Sarajevu i do danas objavili su osam albuma i održali više od 1.500 koncerata.
Kako nezvanično saznajemo karte za večerašnji nastup su gotovo rasprodate.
Povezana vest:  Novi album Ozija Ozborna u junu