sudjenjeFARMA 2010

Izbor duelista i suđenje zbog sukoba Rake i Dekija

Osvanuo je dvanaesti dan na “Farmi”. Farmeri se i ovoga jutra rano bude. Maca, Miloš, Ivan, Zorica i Irena pričaju u dnevnoj sobi o poslovima koji ih očekuju u toku dana. Svi se slažu da Zorica kao gazdarica mora da raspodeli poslove tako da svi urade ponešto. Nešto kasnije Marija pokušava da založi vatru, prvo bezuspešno, međutim, posle nekoliko pokušaja i malo većeg plamena, uspeva. Zatim prelaze na podizanje pravljenje plastenika, koji uspevaju da podignu za vrlo kratko vreme.
U kuhinji Miloš je uvređen jer misli da Milena i Mirjana ne cene njegov rad. Do takvog zaključka je došao kada su mu njih dve skrenule pažnju da je kanta koju on koristi za ribanje poda ustvari kanta za pijaću vodu. Miloš je, ne obazirući se na primedbe, nastavio da riba pod.
Na imanje dolazi Proka, i u društvu ovonedeljne gazdarice, Zorice, obilazi “Farmu”. Pre odlaska sa imanja zadaje farmerima zadatak. U toku dana, farmeri će dobiti gliste koje će morati da prebroje, a potom da naprave “glistenjak”. Nešto kasnije stiže džak sa glistama, a nekim ukućanima nije baš prijatno pao zadatak.
milos_mirjana_milenaMarija pita Raku koga će izabrati za branioca i šta će raditi ako ga Zadruga kazni. On odgovara da će se sam braniti. Maca predlaže da naprave sudnicu sa sve porotom i da oni sami konačno reše taj slučaj.
Počinje izbor duelista, Irena je izabrana za prvog duelistu. Drugi duelista izabran glasovima publike je Gagi. Mirjana moli Irenu da sve nauči za sutra kako bi pobedila Gagija u duelu jer se, kako kaže, vezala za nju. Gagi se pakuje kako bi prešao u štalu. Priča sa Milošem i kaže mu da će on biti gazda ako Gagi ispadne.
Počinje suđenje, Deki je oštećeni, Raka je tuženi, Firči sudija, a Maja zapisničar. Porotnici su Maca, Ivan, Sajko, Mirjana i Marija. Miloš je Dekijev advokat, dok je Zorica Rakin advokat. Milena i Nemanja u svedoci. Suđenje se vodi zbog toga što je Raka stao Dekiju na plašt. Raka kaže da je učinio dobro delo i da je to uradio jer je Dejan dizao prašinu po kući vukući svoj plašt. Nemanja je prvi svedok koji govori u Rakinu korist. On kaže da je Raka samo tražio od Dejana da prestane da diže prašinu po kući. Takođe kaže da pouzdano zna da je Raka alergičan na prašinu. Deki zatim odlazi po svoj plašt kako bi dokazao da njegov plašt ne diže prašinu. Zorica na to kaže da je pod očišćen tako da nema prašine. Rasprava se nastavlja do kasno u noć.

Povezana vest:  „ŠLJIVIK“ OD 23. OKTOBRA U 17 ČASOVA I 40 MINUTA, RTS 1 i Satelit