Krv_i_castNajnovije izdanju Izdavačke kuće Alnari – KRV I ČAST Harolda Robinsa i Džunijusa Podruga

Izdavačka kuća „Alnari“ iz Beograda objavila je knjigu „Krv i čast“. Reč je o knjizi, koju je napisao Džunijus Podrug na osnovu ideja i radova Harolda Robinsona. Kad je preminuo 1997. godine, Harold Robins je za sobom ostavio bogato nasledstvo u idejama za romane i u započetim radovima. Zadužbina Harloda Robinsa pažljivo je radila sa odabranim piscem Džunijusom
Podrugom na organizovanju i završavanju ideja Harolda Robinsa kako bi ovaj roman,inspirisan njegovom brilijantnom sposobnošću pripovedanja, bio veran Robinsovom stilu.

Povezana vest:  Izložba „Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji“ u Parizu

„Krv i čast“ je uzbudljiva priča o osveti, ljubavi i iskupljenju. U knjizi se upoznajemo sa Neš Novak, poslovnom ženom u usponu, koja je u Sijetlu nepravedno optužena za paljevinu i ubistvo i očajnički joj je potreban novac za odbranu. Jedini način da do njega dođe jeste da preuzme plantažu kafe koju je nasledila. Međutim postoji jedna prepreka: mora da upravlja plantažom duboko u džunglama Kolumbije, zemlje gospodara droge i gospodara rata. Put joj se ukršta sa mnogim sumnjivim likovima, ali niko u njen život ne unosi toliko opasnosti kao Pablo Eskobar, kralj narko – kartela i najopsaniji čovek u Kolumbiji. Ne dopustivši ubicama iz kartela da je oteraju s plantaže i unište život stotinama porodica koje je obrađuju, Neš se hvala u koštac sa organizovanim kriminalom i policijskim agencijama na dva kontinenta kako bi spasla svoju plantažu… i ostala živa.
-Akcijom, neizvesnošću, romansom i obiljem uzbuđenja, ova knjiga pogađa sve mete.’ – New York Times

Povezana vest:  Noć knjige od 9. do 11. decembra!