demo_fest_plakatUNESKO podržao banjalučki rok festival

 

Festival regionalnih neafirmisanih rok izvođača „Demofest“, koji će biti održan od 21. do 24. jula u Banjaluci, UNESKO je uvrstio u listu svojih projekata koji doprinose zbližavanju kultura.

-Podrška koju je UNESKO pružio festivalu je značajna sa aspekta prepoznavanja potencijala ‘Demofesta’ kao spone između šest zemalja učesnica, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Makedonije – saopštio je organizator festivala banjalučka agencija „Akvarijus Ogilvi“ (Aquarius Ogilvy).

Povezana vest:  Roling Stonsi na projekciji dokumentarca o njima

Kako je najavljeno, treći „Demofest“ takmičarskog karaktera biće održan na banjalučkoj tvrđavi Kastel uz učešće 30 demo bendova i gostovanje „četiri svetski poznata benda čija imena će biti uskoro saopštena“.

Na konkurs za učešće na „Demofestu“ prijavilo se 370 bendova iz Makedonije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, BiH i Hrvatske. Prva nagrada je snimanje CD-a, a drugoplasirani bend dobija binsku opremu vrednu 6.000 evra, trećeplasirani od 3.000 evra, a nagrada publike donosi bendu opremu vrednu 1.500 evra.

Povezana vest:  Kevin Spejsi peva u dobrotvorne svrhe