Janne Schra uz AIR u Areni!

Janne_Schra_-_2009Holandska zvezda Janne Schra (Jana Šra) nastupiće 10. februara u Beogradskoj areni na koncertu francuskog benda AIR u okviru 11. Guitar Art Festivala. Atraktivna pevačica popularnost je stekla predvodeći holandsku pop atrakciju Room Eleven, a u Srbiju dolazi sa svojim novim bendom! Pored novih, izvešće i najpopularnije pesme matičnog sastava koji je 2008. godine oduševio publiku Domu omladine.
Janne Schra osniva Room Eleven 2001. godine kada putem oglasa na tabli Konzervatorijuma u Utrehtu pronalazi svoje muzičke istomišljenike. Pet godina posle bez velikih ambicija izdaju debi album „Six White Russians and a Pink Pussycat“ koji otpevan na engleskom jeziku postiže ne samo holandski veæ i panevropski uspeh. Debitantski album holandske atrakcije ubrzo ostvaruje platinasti tiraž, a Janne i bend kreæu na rasprodatu turneju na kojoj se našao i nastup na prestižnom Montrealskom džez festivalu! 
Taj potez selektora potvđuje i ovogodišnji poziv za novi nastup na ovom, ali i na festivalima kao što su North Sea Jazz, Oreol, Crossing Border… Već poslovično je popularnost u Japanu posebno merilo uspeha nekog benda, a Janne i Room Eleven su ga dostigli i zahvaljujući insistiranju tamošnjih MySpace fan klubova održali i mini turneju u ovoj dalekoistočnoj zemlji.
U aprilu 2008. godine Janne i Room Eleven objavljuju album „Mmm… Gumbo?“ koji su radili u Njujorku uz veliku pomoć čuvene američke kantautorke Dayne Kutz. Album inspirisan karnevalskim zvucima Lujzijane uz dosta alternativnog džez prizvuka obiluje sa izuzetno raspevanim indi pop numerama koje su privukle još više fanova osiguravši tako budućnost benda na novoj evropskoj sceni.
Poznati kao izrazita koncertna atrakcija, Room Eleven u julu ove godine zaokružuju sve turbulencije priznanja od strane podjednako kritike i publike sa koncertnim DVD izdanjem „Live in Carre“. Publici se sada još jasnije prikazuje njihova visoko stilizovana scenografija i dopadljiva sloboda u istraživanju granica džeza u korelaciji sa punokrvnim pop melodijama koje ne pate od komercijalizovanih trendovskih okova. Ili kako to već Janne objašnjava uz neodoljiv osmeh: „Naša muzika je mešavina… jazzy, folky, smokey, happy…“.
Pored rada sa matičnim bendom, Janne je dobila poziv i da učestvuje na albumu „Gains Nord“ posvećenom neponovljivom francuskom šansonjeru Seržu Gejnzboru, čime je zanosna Holanðanka ponovo dohvatila jedan od svojih snova. Paralelno sa muzikom i poezijom, Janne je veoma posvećena slikarstvu i iza sebe ima zavidnu galeriju, ali još uvek ne planira da postavi izložbu kako bi to mnogi njeni fanovi hteli.
Dok su Room Eleven na manjoj zimskoj pauzi, Janne trenutno radi na svojim novim pesmama i priprema seriju nastupa sa sopstvenim bendom koji dovodi i u Beogradsku arenu 10. februara. S obzirom da je vodeća autorka i u matičnom bendu, publika će slušati i hitove Room Elevena, ali vrlo verovatno u drugačijim aranžmanima. Superioran vokal u rangu sa velikim džez divama, izrazita i vrlo školovana kreativnost uz sasvim neizbežnu lepotu u njenoj neopterećenoj indi pojavi čine Janne Schra pravom zvezdom savremene evropske scene.  
Janne Schra i njen bend nastupiće neposredno pre fenomenalnog francuskog benda AIR u sredu 10. februara u Beogradskoj areni u okviru jedanaestog Guitar Art festivala. Ulaznice za ovaj koncert u Areni za koji će u narednom periodu biti potvrđeni i drugi izvođači, prodaju se na blagajnama Beogradske arene i Bilet servisa po cenama od 2000 dinara za stajaći parter, te 2500 i 3000 dinara za tribine.
Ulaznice za sve koncerte na Guitar Art festivalu prodaju se na blagajnama sala u kojima se održavaju pojedinaèni koncerti, te u prodajnoj mreži Bilet servisa (www.biletservis.rs). Rezervacije, kao i sve informacije o ulaznicama mogu se dobiti putem telefona 011/2769-840 ili na [email protected]

Povezana vest:  Miljenik tinejdžerki Endi predstavio novi singl "RECI MI NEŠTO O SEBI"