Massive_Attack_live_in_NYC_12_MayNajveći hitovi Masiv ataka u Beogradu

 

Britanski sastav Masiv atak (Massive Attack) u petak uveče je pred više hiljada posetilaca Beogradske arene izveo najveće hitove dvodecenijske karijere, na koncertu održanom u sklopu devetog Bekspirijensa“ (Beck’sperience).

Posle nastupa na novosadskom festivalu Egzit (Exit) pre nekoliko godina, Britanci su se vratili u Srbiju za prvi koncert u Beogradu, što nije propustio da pomene Grant Maršal (Grant Marshall) zahvalivši Beograđanima što su došli da čuju Masiv ata“.

Povezana vest:  Koncert Nine Badrić u Subotici, Nišu i Beogradu

Predvođeni osnivačima Maršalom i Robertom Del Najom, uz pevačice Martinu Topli-Bird i Deboru Miler (Deborah Miller), mnogoljudni Masiv atak su jednoipočasovni koncert počeli oko 22.30 sa pesmama „Babel“, „Risingson“, „Girl I Love You“, a najbolji odziv publike bio je kasnije uz „Teardrop“, „Safe From Harm“ i naročito „Angel“.

Eksperimentalni sastav iz Bristola, koji se proslavio u svetu osobenim spojem elektronske plesne muzike sa hip hopom, regeom i soulom, u medijima prozvanim „trip hop“, beogradski koncertni debi je okončao nešto iza ponoći na bis sa „Splitting the Atom“, „Unfinished Sympathy“, „Karma Coma“ i „Atlas Air“.

Povezana vest:  "SAMO DA ZNAŠ" NOVI SINGL GRUPE DIVLJE JAGODE

Masiv atak je u Beograd došao u okviru svetske turneje povodom novog albuma „Heligoland“, a predizvođač u Areni bila je Topli-Bird (Topley-Bird) sa svojim pratećim bendom.

Bekspirijens je etiketa koja uz sponzorstvo Apatinske pivare svake godine dovodi uglavnom inostrane izvođače elektronske i plesne muzike u Srbiju.