michael-jackson-concert-2Spomen-ploča Majklu Džeksonu u njegovom rodnom mestu

 

Spomen-ploča u znak sećanja na pokojnog „kralja popa“ Majkla Džeksona (Michael Jackson) otkrivena je u petak, na prvu godišnjicu njegove smrti, u dvorištu pevačeve rodne kuće u Gariju, u državi Indijana.

Džeksonova majka Ketrin (Katherine) zahvalila je obožavaocima koji su se okupili ispred skromne bele kuće u kojoj su odrasli popularni pevač i njegovi braća i sestre.

Povezana vest:  Nova EXIT magična kartica OTP banke donosi uštede na festivalu i tokom cele godine širom zemlje!

-Želim da zahvalim njegovim obožavaocima iz celog sveta na njihovoj ljubavi i podršc – rekla je 80-godišnja Ketrin Džekson pred oko 1.000 poštovalaca „kralja popa“ koji je 2009. iznenada umro u 51. godini.

-Protekla godina bila je veoma teška za nas, za celu porodicu – dodala je ona. Masa je na njene reči reagovala povicima „Volimo vas! Volimo vas!“.

Povezana vest:  EMISIJA IMPULS EKSKLUZIVNO SA 2014 MTV EMA

Oko 14.15 po lokalnom vremenu (23.15 po centralnoevropskom), Ketrin Džekson je otkrila ploču od crnog granita, visine dva i po metra, koju su vlasti Garija postavile u dvorištu kuće.

Pevač je predstavljen iz profila, kako igra na mesečini. Na steli se mogu pročitati i stihovi nekoliko Džeksonovih hitova.

Obožavaoci Majkla Džeksona obeležili su širom sveta godišnjicu njegove smrti, a pevačev otac Džo (Joe) istog dana je pred sudom u Los Anđelesu podneo tužbu protiv njegovog lekara Konrada Marija (Conrad Murray) kojeg je optužio za nemar.

Povezana vest:  Nastavak muzičkog konkursa „Tvoja pesma“ pod istim uslovima

Džekson je umro od prevelike doze lekova, prvenstveno snažnog anestetika „propofola“, koji je koristio kao sredstvo za spavanje.

Lekaru Konradu Mariju već se sudi za ubistvo Džeksona iz nehata.