Dodela MTV EMA nagrada se približava, a sa njom i izbor za najboljeg izvođača iz regiona. Ove godine za MTV Best Adria Act nagradu nominovani su Elemental, Luce, S.A.R.S., Siddharta i Toni Zen.

Dodela 2016 MTV EMA održaće se u nedelju, 6. novembra, u Roterdamu u Holandiji, sa prenosom uživo na regionalnom MTV kanalu od 20 časova.

Glasanje za sve MTV EMA kategorije, uključujući i MTV Best Adria Act, odvija se na linku MTVEMA.COM i trajaće do petka, 5 novembra do 23:59.

Zagrebački hip hop velikani, bend Elemental, nisu krili oduševljenje zbog treće MTV EMA nominacije. ”Stvarno smo srećni zbog nominacije za Best Adria Act! Ova je godina bila neverovatna, i ova nominacija samo zaokružuje jedno fantastično putovanje od trenutka kada smo odlučili da samostalno izdamo naš poslednji (dupli!!) album “Tijelo”. Uzeli smo vremena i koncentracije da napravimo album s kojim smo 200% zadovoljni, od prve do zadnje pesme, a izgleda da je to urodilo plodom – od fantastičnih recenzija, prepunog Doma Sportova u Zagrebu i Hale Sportova u Beogradu, nagrade Porin za hit godine, leta prošaranog svirkama svuda po regionu – i onda jesen počne s ovom nominacijom za Best Adria Act! A godina još nije ni gotova! Može li bolje!!“

Za mladu i talentovanu kantautorku Luce ovo je prva MTV nominacija. “Jako sam srećna i počašćena što sam deo ovogodišnjih nominacija. Veliko hvala MTV-u na tome, a vas dragi ljudi ovom prilikom pozivam da mi date svoj glas i time omogućite da sreća bude još veća :) Puse i pozdrave šalje vam Luce!”

Beogradski bend S.A.R.S. treći put se našao u trci za najboljeg regionalnog izvođača. “Drago nam je da smo se ponovo našli u konkurenciji za MTV Best Adria Act I nadamo se da ćemo u ovoj jubilarnoj godini za S.A.R.S. uspeti da krunišemo dosadašnji rad osvajanjem ove muzičke nagrade.”

Slovenačke rok legende, bend Siddharta prvi su dobitnici Best Adria Act nagrade davne 2005. godine. Nakon veoma uspešnog perioda, stiže i priznanje u vidu četvrte MTV nominacije. “Veoma smo srećni što smo nominovani. Verujemo da smo i te kako zaslužili. Hvala MTV!”

Makedonski reper Toni Zen je privi put nominovan za Best Adria Act nagradu. Tim povodom je izjavio Ništa nije slučajno, Ja sam izbrao ovaj put, “Svesnost Budnost” je moja poruka, hvala svima koji postojite u ovom vremenu i podržavate me.”

 

Povezana vest:  Kolja i Dado Topić uz brojnu publiku otvorili julski Garden Sessions u Botaničkoj bašti