slobodan_trkuljaTrkulja i „Balkanopolis“ osvajaju kinesku publiku

 

Kineska publika i posetioci u okviru međunarodne izložbe „Ekspo 2010“ u Šangaju (Kina) sa oduševljenjem je prihvatila srpsku muziku Slobodana Trkulje i „Balkanopolisa“, gde će ova grupa na zahtev organizatora održati još sedam koncerta.

Mlađa publika na pojavljivanje Trkulje na sceni reagovala je burno, posebno na njegov imidž, aplaudiranjem u ritmu muzike i uz komentare da je to nastup velikog rok benda, saopštio je danas „Balkanopolis“.

Povezana vest:  Taylor Swift sa najviše nominacija i veliki povratak Justina Biebera na 2015 MTV EMA

Moderna tradicija kojom je ova etno grupa po prvi put u Kini predstavila srpsku kulturu dobila je ovacije i izuzetne pohvale. Trkulja sve muzičare predstavlja na kineskom, i komunicirama sa publikom na kineskom jeziku što publika odlično prihvata, navodi se u saopštenju. Od instrumenata kineskoj publici najviše su se dopale srpske gajde koje za njih predstavljaju i zvukom i izgledom unikatni instrument.

Povezana vest:  U Narodnom muzeju održan je koncert pred rasprodatom salom njujorškog dua YAGULL i Lene Kovačević

„Ekspo“ izložbu dnevno poseti preko pola miliona ljudi. Posle promotivnog koncerta za počasne zvanice u našem paviljonu, Trkulja i Balkanopolis održali su prvi od osam koncerata pred preko 8.000 posetilaca.