Jedna od najvećih i najprepoznatljivijih vokalnih skupina na svetu Perpetuum Jazzile 2023. godinu posvećuje obeležavanju 40 godina postojanja. Planiraju bogatu koncertu sezonu u regionu, Evropi, tako da 9.februara dolaze u Beograd na Kolarac gde će nam predstaviti nove obrade svetskih hitova. Punom parom spremaju i studijski album.

Cela godina će biti u znaku našeg okruglog jubileja. Oživećemo sve naše najveće hitove i uvežbavati još puno novih pesama. Uskoro ćemo objaviti i prvi singl s nadolazećeg novog studijskog albuma za koji se nadamo da će zadiviti obožavatelje širom sveta“, kažu iz Perpetuuma, grupe čiji članovi su u novu godinu ušli radno i to zatvaranjem manifestacije Evropske prestonice kulture 2022. u Novom Sadu.

Povezana vest:  Solomun na Exit Dance Areni, pariski Concrete na No Sleep bini

Zanimljivo je da tokom ovih 40.godina delovanja su imali preko 1000 nastupa, preko 300 pevača, izdali su 13 albuma i DVD, imali turneje po Evropi, Severnoj Americi ( 23 koncerta), Kini. Najpopularnija su vokalna grupa na YouTube sa preko 100 miliona pregleda. Ponosni su na nastupe za Disney (Pariz), UEFA-u (Postojna Jama), Rotary Int. SAD (Hamburg), UN za GS Ban Ki Moon (New York), ENEL (Rim), na predstavljanju Pirellijevog kalendara u Milanu.

Povezana vest:  Novi CD Discipline kičme i u Hrvatskoj

Perpetuum Jazzile je vokalni (a capella) orkestar koji čini više od 40 vrhunskih pevača koji uživo pružaju nesvakidašnje iskustvo  – dvosatni, fascinantan vatromet birane muzike, vrhunske izvedbe, strasti i emocije! Njihovi koncerti satkani su od svetskih hitova raznih žanrova, jazz, pop, swinga, rock, bossa nove, sambe, gospela… U poplavi sve monotonijih muzičkih proizvod baogati koncertni repertoar Perpetuum Jazzile uključuje jedinstvene vokalne obrade svetskih muzičara kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i drugih legendi, kao i vlastite interpretacije i obrade raznih narodnih pesama. Vokalni orkestar peva na različitim jezicima: engleskom, portugalskom, španskom, italijanskom, nemačkom, srpskom, makedonskom, i dr.

Povezana vest:  Veliko priznanje za YouBox - nagrada za najbolju domaću aplikaciju

Ukoliko želite da uživate na koncertu koji je zakazan za 9.februar  karte  možete nabaviti u sistemu tickets i na blagajni Kolarca.

https://www.youtube.com/watch?v=0fxOsCVY2iQ

https://www.youtube.com/watch?v=VgLYsVelq8Y

https://www.youtube.com/watch?v=H4ERHRe2bt0&list=OLAK5uy_nhFkodYSAHBJplrcMVI3VXwFc2Gu-SoWY&index=5

Foto: Irena Herak