Multikultivator – servis za razvoj kulture i umetnosti“ iz Beograda u aprilu ove godine organizovao je prvo internacionalno takmičenja u oblasti savremenih muzičkih žanrova pod nazivom „The Best Musical Mind“. Najbolje učesnike prvog izdanja odabrao je međunarodni stručni žiriji u sastavu Kejsi Drisn (Casey Driessen), direktor master programa Savremeno izvođenje na „Berklee College of Music” u Valensiji, Lupa Santjago (Lupa Santiago), gitarista i kompozitor, zamenik direktora na „Conservatorio Souza Lima“, Sao Paolo i Ivana Kotov, vokalni solista, kompozitor, muzički pedagog, alumnista „Berklee Coledge of Music“.

 Pobednici takmičenja nastupiće u okviru programa „The Best Musical Mind Showcase 2016“ u KC Grad u sredu 2. novembra sa početkom u 20.30h. Neki od nagrađenih muzičara već su poznati beogradskoj publici a neki su još uvek učenici muzičkih škola. Ono što im je zajedničko je strast za muzikom, posvećenost i autentičnost.

Povezana vest:  Pogledajte kako se uz filmsku EXIT magiju stvara leto ljubavi! (VIDEO)

„The Best Musical Mind Showcase 2016“ javnosti predstavlja neke od najtalentovanijih ali i najvrednijih i najperspektivnijih muzičara sa ovih prostora. Umetnike sa idejom i inicijativom. Muzičare čuje vreme tek dolazi. Muzičare za koje će čuti svet!

Ulaz na program „The Best Musical Mind Showcase 2016“ je slobodan. Dođite da čujete i podržite najbolje muzičke umove 2016. godine!

Dobitnici prve nagrade: Marija Miletić (vokal) i Aleksandra Petrović (instrumentalista) provele su 5 nedelja ovog leta u letnjoj školi Berkli koleža u Bostonu, dok su Ana Krstajić (najbolja originalna kompozicija) i Dragan Hajnrih (najbolji aranžman) ovo leto proveli u Berkli kampusu u  Valensiji. Dobitnike druge nagrade: Tijana Vučković (vokal),  Predrag Milutinović (instrumentalista), Katarina Kočetova (kompozicija) i Ana Anastasov (Aranžman) tek očekuje uzbudljivo druženje sa kolegama iz različitih krajeva sveta u programu „Musica Brazileira and Jazz“ u Sao Paolu (Brazil) u januaru 2017. Treće nagrađeni Ilija Mihailović (vokal), Ognjen Gotovčević (instrumentalista), Octave Lissner (kompozicija) i Anđela Despotović (aranžman) proveli su nezaboravne dve nedelje na Umbria Jazz klinikama u Peruđi (Italija) za koje kažu da su im zauvek promenile živote.

Povezana vest:  Cvija, Balkanika i Andrej Ilić snimili spotove za pesme „ Đipaj“ i „Više nema te“

U kategoriji najbolji ansambl prvu nagradu  – snimanje, produkcija i izdanje albuma osvojio je „Miloš Čolović Trio“, drugu nagradu – snimanje, produkciju i izdanje EP-a osvojio je sastav „Flow Motion“ dok su treću nagradu – snimanje, produkciju i izdanje singla osvojili sastavi „Three World“ i „Jazz Ink“.

Svim finalistima takmičenja „The Best Musical Mind“  Lupa Santjago je poručio: „Ovo je veliki dan za sve vas i za nas. Za petnaest ili dvadeset godina setićete se ovog dana i shvatićete da niste mogli ni da sanjate kuda vas ovo može odvesti. Ostanite povezani i umreženi“.

Povezana vest:  Vajtsnejk i Džudas prist sutra u Areni

Zahvaljujemo se našim partnerima sa Berkli koledža u Bostonu i Valensiji i Konzervatorijumu Suza Lima u Sao Paolu na posvećenosti našem projektu. Takođe se zahvaljujemo Erste Banka Srbija, Sekretarijatu za kulturu Grada Beograda i Visokoj školi elektrotehnike i računarstva strukovnih studija na podršci u realizaciji programa „The Best Musical Mind“.

Takmičenje „The Best Musical Mind“ (Najbolji muzički um) je deo projekta „Multiverzitet“, dinamične platforme za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, razvijene uz podršku „Berklee International Network“ i drugih obrazovnih institucija iz različitih krajeva sveta.