Džiboni (Gibonni) je u subotu, druge večeri svog trostrukog boravka u ispunjenom Sava centru, priredio još jedan nezaboravni koncert raspevanoj beogradskoj publici, koju je iznenadio sa dva gosta – doveo je kultnog Damira Urbana i starog saradnika legendarnog gitaristu Vlatka Stefanovskog.

Zlatan Stipišić-Džiboni sa novog albuma „Familija“, kog koncertno promoviše u Beogradu, ponovo je odsvirao hitove „Onako, od oka“ i „Udicu“, pored gomile starih pesama kakvi su „Cesarica“, „Činim pravu stvar“, „U ljubav vjere nemam“, „Judi, zviri i beštimje“…. Britanska pevačica Stephanie Sounds dala je svojh pečat „Mirakulu“ i „Anđelu u tebi“, dok je glasovno koncert dodatno ukrasila vrsna klapa „Iskon“.

Povezana vest:  Spektakularna Apokaliptika na koncertu na beogradskom Ušću

„Magic!“, kratko je opisao Džibo kako je Stefanovski gitarom obojio izvedbu klasika Leba i soli „Čuvam noć od budnih“, a potom i pesme „Divlji cvit“, „Tempera“ i „Libar“.

Alternativni muzičar Urban bio je doslovno najveće iznenađenje večeri – najpre se čuo samo njegov glas u početku izvedbe pesme benda Laufer „Budi moja voda“, a tek je nakon nekoliko trenutaka iznenađena publika primetila pevača u prvim redovima Sava centra! „Moj brat!“, kratko je rekao Džibo za Urbana sa kojim je podelio pozornicu i u „Posoljenom zraku“.

Povezana vest:  Humanitarni koncert Sergeja Ćetkovića u Sava centru „Pomozimo Marijani da dobije novo srce“

Kraj zvaničnog dela koncerta pripao je veličanstvenoj „Oprosti“ i „Vrime da se pomirim sa svitom“, tokom koje je Džibo odabrao jednu pripadnicu lepšeg pola, smestio je u gumeni čamac i odaslao da plovi kroz Sava centar na rukama publike!!!

„Tri koncerta su u nizu, jer znam da tri mogu napravit različita. Juče je bio koncert pun hitova, bija je Čola… Neću vam reć koji je bio naziv (koncerta) juče, ali večeras je naziv ‘Nikad nas se nećete riješiti'“, našalio se Džibo, koji je na gromoglasnim ovacijama traženom bisu izveo „Tolerancu“, sa „Iskonom“ obradu EKV pesme „Zemlja“ i potom „Nisi više moja bol“.

Povezana vest:  Nove dve pesme Nemog pesnika

Dok je publika izlazila na dvorane klapa „Iskon“ nastavila je da im peva u holu Sava centra.

Nakon gostovanja legende Zdravka Čolića i Ive Ikon u petak prve večeri, ostaje da se vidi šta to Džibo priprema Beograđanima u velikoj završnici u utorak 15. novembra (20:30) u Sava centru…

PHOTO: Teodora Ćirić