003 Mama Mia Beogradska arena Beograd 29 06 2010 photo by Aleksandar ZecMAMMA MIA! oduševljava publiku iz dana u dan

 

 

Preko 6000 ljudi do sada je odgledalo svetski hit mjuzikl MAMMA MIA! koji se, počevši od 29. juna, svake večeri izvodi u Beogradskoj areni.

Odlična atmosfera koju stvara glumački ansambl od preko 30 ljudi, podržana je i fantastičnim reakcijama publike koja svaku numeru podržava aplauzom, pevanjem i plesanjem.

Dancing Queen, Mamma Mia, Waterloo, Money, Money, i ostale legendarne pesme grupe ABBA, već sa prvim taktovima prekrivaju ovacije u Sali.

Ekipa mjuzikla MAMMA MIA! se pored dobrog zabavljanja na sceni, odlično provodi i u slobodno vreme obilazeći Beograd. Već su probali srpske specijalitete, obišli Kalemegdan, Skadarliju, Hram Svetog Save i reke i čak prokomentarisali da su jeli najbolji roštilj u životu.

 

022 Mama Mia Beogradska arena Beograd 29 06 2010 photo by Aleksandar ZecU Beogradskoj areni ih čeka još pet izvođenja – večeras u 20.30h i u subotu i nedelju u dva termina – od 16.30h i 20.30h, a zatim se vraćaju svojim kućama na kratak predah pred nastupe u Korku (Irska).

MAMMA MIA oduševila publiku! Akteri britanskog mjuzikla priredili spektakularno veče u našoj prestonici! ABBA za sva vremena! MAMMA MIA šou! Brodvej u Beogradu!..samo su neki od komentara koji se mogu čuti ovih dana u Beogradu.

Povezana vest:  Selena Gomez snima filmove i pravi pauzu u muzici

Kada je 23. marta 1999. mjuzikl MAMMA MIA! ponuđen londonskoj publici, bio je to prvi i najvažniji test. O tome kako je prihvaćen govori činjenica da su karte za sve dosadašnje predstave u pozorištu „Prince of Wales“ rasprodate – a predstava je bilo mnogo! Oko 5 miliona ljubitelja mjuzikla videlo je do sada ovaj šou samo u Londonu, a zarada od prodatih karata prelazi sumu od 155 miliona funti.

Preko 42 miliona gledalaca širom sveta već je pogledalo ovu predstavu i oduševilo se likovima, ljubavnom pričom i muzikom! Preko 2 milijarde dolara iznosi dosadašnja zarada ovog mjuzikla. Ovo je jedini mjuzikl na svetu koji se može pohvaliti svojevrsnim obaranjem „svetskog rekorda” u brzini premijera – prikazan je u preko 225 glavnih gradova od prve premijere u Londonu pre 10 godina!

Ideja za mjuzikl nastala je još 1987. godine. Džudi Krejmer, globalna producentkinja, prvi put je dobila inspiraciju da kreira mjuzikl na osnovu pesama grupe ABBA. Od premijere 1999. u Londonu, MAMMA MIA! je postala i deo redovnog repertoara Brodveja, Pariza, Milana, Kopenhagena a formirale su se i internacionalne trupe koje nastupaju širom sveta.

Povezana vest:  Ženska strana Bajaginog jastuka oduševila Zvezdara teatar

2002. godine, Džudi Krejmer je zahvaljujući uspehu mjuzikla MAMA MIA! dobila istaknuto priznanje za ženu godine – „Woman of the Year Award” a iste je mjuzikl nominovan i za nagradu Tony.

2007. godine, Džudi je dobila orden od britanske kraljice za njen doprinos u muzićkoj industriji.

ZDF_5357 smanjenoI pored brojnih priznanja, Džudi Krejmer se nije zaustavila već je 2008. godine producirala i film MAMA MIA! sa Meril Strip i Pirsom Brosnanom u glavnim ulogama koji je takođe, postao muzički film sa najvećom zaradom ikada! Film MAMA MIA! nominovan je za Zlatni globus kao i za BAFTA nagradu.

Za Džudi sve je u tome da se nikada ne izgubi humor i neverovatna energija. A energije koju širi adrenalin u hitu MAMA MIA! nije zanemarljiva. Već sa prvim taktovima, neverovatna energija širi se sa scene na publiku i obrnuto, stvarajući neprekidni krug uzbuđenja i oduševljenja.

Povezana vest:  Sem Smit osvojio najviše nagrada Gremi

Chiquitita, Dancing Queen, I Have A Dream, Knowing Me Knowing You, Super Trouper, Take A Chance On Me i Voulez Vouz samo su neki od večnih pesama grupe ABBA koje će vas voditi kroz magičnu priču mjuzikla MAMA MIA! i pružiti vam savršenu kartu za večernji izlazak koji garantuje dobro raspoloženje.

Ulaznice za ovaj svetski hit koji ne treba propustiti, u prodaji su na sledećim mestima: biletarnici Beogradske arene, TC „Ušće“, SKC  – knjižara „Delfi“, Dom omladine, Eventim, pozorište „Boško Buha“, Gigstix (Novi Sad, Kralja Aleksandra 12), i putem sajtova www.arenabeograd.comwww.tickets.rs.

 

Cene ulaznica:

Parter Gold                                                        3960 din.

Tribine – I kategorija                                           3300 din.

Tribine – II kategorija                                          2970 din.

Tribine – III kategorija                                          2200 din.

Nivo 300 – Lože                                                 4950 din.