Svetski poznata španska pevačica Konča Buika (Concha Buika) održaće koncert u ponedeljak 28. novembra (20:30) u Sava centru, a pred nastup u Beogradu iznela je više nego skromne zahteve od ogranizatora – u garderobi je za nju obavezan isključivo crni rum.

Pred nastup Buika očekuje pored crnog ruma i limun, đumbir i led, članovi benda žele između ostalog „hladno domaće pivo“, dok je od hrane čitava njena ekipa raspoložena za piletinu, ribu i/ili svinjetinu sa roštilja, uz naglasak da je „domaća tradicionalna kuhinja dobrodošla“, ali da „ništa ne bude previše začinjeno“.

Buika dolazi u Beograd u okviru svetske turneje na kojoj promoviše aktuelni album „Vivir Sin Miedo“ (2015) na kome prvi put u karijeri peva više na engleskom nego na španskom jeziku, često mešajući oba. Tamnoputa „Kraljica flamenka“ autorka je devet od deset pesama na albumu koji prožimaju rege, raga (ragga), flamenko, arenbi (R&B), afrobit i gospel.

Povezana vest:  RAP NIGHT @ LEILA

„Posebno mesto na repertoaru koncerta u Sava centru imaće poslednji album ‘Vivir Sin Miedo’, ali uživaćete takođe i u drugim mojim pesmama. Znam da je moja muzika bliska srpskoj publici i zato sam uzbuđena što dolazim ponovo u Srbiju“, poručuje Buika.

Ulaznice za koncert Buike 28. novembar u Beogradu koštaju 1.600, 1.900, 2.300, 2.800 i 3.200 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

Povezana vest:  Preko 6000 fanova već spremno za Exit 2012!

Rođena kao María Concepción Balboa u Palma de Majorki kao dete afričkih roditelja, Buika je postala vremenom jedna od najistaknutijih world music umetnika, zahvaljujući specifičnom glasu, harizmi i snažnoj pojavi, kao nekad Nina Simon (Simone) ili Cesaria Evora.

„Strahovito poštujem pozornicu. Čak iako je ta pozornica u kuhinji vaše mame, za mene je to najbolja pozornica na svetu, jer nju magičnom ne čini prostor, već ljudi. Svaki put kad otvorim usta da zapevam nekome ko želi da me čuje, to je za mene magična stvar. Pošto u ovom j…nom svetu više niko ne sluša nikoga“, poručuje Buika.

Povezana vest:  Šeril Kol želi osnovati porodicu s Derekom Hjuom

Tokom godina Buika je sarađivala sa nekim od najboljih muzičara sveta, kao što su Anoushka Shankar, Seal, Nelly Furtado, Pat Metheny i Chick Corea, a među najupečatljivijima je rad sa kultnim španskim režiserom Pablom Almodovarom na filmu „La Piel Que Habito“ (Koža u kojoj živim 2011).

„Gledajući je kako crpi iz tako različitih žanrova i spaja ih sa takvom gracioznošću i spontanošću, ne mogu se oteti utisku da joj predstoji svetla budućnost, dok god svedočimo kako beskrajno evoluira kao izvođač koji ne poznaje granice“, rekao je svojevremeno Almodovar.