Grupa Van Gog proslavila je svoj 30. rođendan nesvakidašnjom, spektakularnom rokenrol žurkom – dvodelni, akustični i električni koncert, uz podršku nekoliko didžejeva, u subotu uveče (pa do ranih jutarnjih časova) pratilo je oko 6.000 posetilaca u prepunoj i rasprodatoj beogradskoj dvorani Belexpo centar.

„Čast nam je da ovu noć delimo sa vama“, poručio je frontmen Zvonimir Đukić-Đule na početku akustik seta koji je pripao pesmama „Viline vode“, „Mama“ (koju je već pevala čitava dvorana), „Šta ako“…

Na vizuelno impresivnoj bini postavljenoj u sredini dvorane Đule, bubnjar Srboljub Radivojević, basista Dejan Ilić-Cvika i gitarista Bane Gluvakov – pojačani na gitari se dugogodišnjim producentom Vojom Aralicom i klavijaturistkinjom Sanjom Đuričić – izveli su i akustični „Opasan ples“, „Zemlju čuda“…

Povezana vest:  Na jubilarni Sea Dance stižu i Bajaga, Rambo i majstori latino zvuka!

„Od nekih pesama ćemo se večeras oprostiti, a neke dočekati raširenih ruku. Jedna od njih je ‘Otkad te nema“, najavio je Đule pesmu koja se prelila u „Za godine tvoje“.

Đule je tokom nastupa neprekidno obilazio sve četiri stvare pozornice („Osećam se kao da nam je ovo prvi koncert u karijeri“), a komunikaciju je nastavio i silaskom u publiku dok je plovio „Brod od papira“. Bend je akustični set efektno završio samo nagovestivši temu bezvremenog hita „Neko te ima“.

Povezana vest:  EUROSONG 2015, Evrovizija u Beču uz manje troškove nego u Danskoj

Kao što je na početku večeri publiku zagrejavao DJ Petrovitz Yugoslavia, tako je sada DJ Puki održavao dobru atmosferu do početka električnog seta Van Goga.

Uključivši „struju“ Van Gog je protutnjao kroz Belexpo već sa „Neumeren u svemu“, a za fanove benda prava poslastica bili su rani radovi „Tragovi prošlosti“ i „Tvoj smeh“ (pesma koja od 1986. godine nije svirana na koncertima).

Tresla se dvorana uz, „Puls“, „Kiselinu“ i „Put“, bend je odsvirao i „Glas“, „Rođendan“, „Zamisli“, „Polje snova“, „Prvu i poslednju kap“… Za kraj zvaničnog dela izvedene su pesme „Basna“ i „Spisak razloga“.

Povezana vest:  Novi singl Rammsteina

U slavljeničkoj noći Đule nije propustio da pomene i u dvorani prisutnog prvog pevača grupe Gorana Milisavljevića, kao i bivše basiste, Dragana Popovića i Dragana Ivanovića.

Balada „Klupko“ otvorila je ovacijama dozvan bis, na kome je Van Gog otprašio „Neko te ima“, „Kolo“ i „Anđele moj brate“. Ostatak ove nezaboravne noću publika je mogla da se zabavlja uz setove DJ Peppe-a i DJ Mark Wee-ija.

Van Gog je na blistav način obeležio jubilej, moćnom svirkom osvojio još jedan beogradski prostor i priredio fanovima koncert za pamćenje.