Kultni sarajevski bend Teška industrija, predvodnici izvorne sarajevske pop-rock škole, u utorak, 20. decembra nastupiće napokon pred svojom beogradskom publikom u Mikser House- u. Biće to koncert koji je Teška industrija dugo priželjkivala, jer bend, punih 39 godina nije održao veliki solistički koncert u Beogradu, pa ne čudi da se na beogradsku scenu vraćaju pod motom „Bili i ostali Raja“!

„Naše se pjesme puno vrte u radijskom eteru u Beogradu, nastupali smo u Srbiji, posljednji put na Zaječarskoj gitarijadi, ali nikako nam se do sada nije ukazala dobra prilika da se predstavimo publici na solističkom koncertu u jednom kvalitetnom i urbanom prostoru – sada nam se to napokon otvara koncertom u Mikser Houseu. Svojoj publici koju očekujemo u utorak u velikom broju, priredili smo širok dijapazon pjesama iz svog dugogodišnjeg repertoara. Za 43 godine postojanja Teške industrije izrodilo se mnoštvo hitova koje smo mi uredili i prearanžirali, shodno vremenu u kojem živimo, te ćemo ih izvesti pred beogradskom publikom. Takođe, spremili smo i repertoar sa posljednja tri albuma, sa kojima se Teška industrija nakon pauze vratila na zvezdano nebo glazbe i osvojila regiju. To je prije svega album „Bili smo raja“, koji je izvjestan omaž Sarajevskoj pop rock školi i kojeg naša publika zaista obožava, a na njemu se nalaze pjesme Bjelog dugmeta, Zdravka Čolića, Crvene jabuke, Kemala Montena, Dine Merlina, Halida Bešlića u rockerskim aranžmanima“,  najavljuje Ivica Propadalo, jedan od osnivača Teške industrije, bas gitarista i frontman benda koji je u regiji poznat i kao renomirani kipar, slikar i dizajner, a za sebe kaže da je svoj nekadašnji hobi – glazbu, pretvorio u svoje drugo zanimanje.

Povezana vest:  "Moje 3" večeras u prvom polufinalu Evrosonga

Bend koji je nastao 1973. u Sarajevu, istinski je sinonim sarajevske pop-rock škole a predvode ga još uvek, kao i sedamdesetih, upravo Ivica Propadalo, i gitarista Vedad Hadžiavdić.

Podsetimo se, Tešku industriju 1973. osnovali su Vedad Hadžiavdić i Gabor Lengyel, a kroz bend koji su prošli mnogi pevači Fadil Toskić, Seid Memić Vajta, Goran Kovačević, Mladen Vojičić-Tifa, Alen Mustafić, Marta Kuliš, Lea Mijatović. Konačno, na scenu stupa nova pevačica, Maja Bajamić, koja svojim izuzetnim vokalnim i scenskim sposobnostima, donosi bendu kvalitetne promene.

Povezana vest:  Sergejevih "2 minuta" najprodavanije je strano muzičko izdanje u Hrvatskoj!

Uz live premijeru novog singla „Pratim te“, publika će na koncertu u Mikser House-u moći da čuje mnoge nove i stare hitove ove dugovečne grupe – „Jednom daje nam Bog“ novi duet sa Željkom Bebekom, „Majske kiše“ (inače duet s Kemalom Montenom), „Hej“, „Gdje ćeš ti, a gdje ću ja“, mnoge stare hitove benda poput „Život je maskenbal“, „Ti si mi bila u svemu naj naj“, „Nikola Tesla“ i dr. i omiljene  obrade hitova „U meni jesen je“, „Zagrli me“, „Bolje biti pijan nego star“, „A i ti me iznevjeri“ koje su sa svojim Sarajlijama obradili u rock verzijama.

Povezana vest:  Muzičke zvezde oduševljene Exitom i Srbijom

Koncertom koji je pred njima 20. decembra u Mikser House-u, sa početkom u 21h, Teška industrija će svojoj vernoj publici u Beogradu predstaviti presek svoje bogate muzičke karijere i pokazati da su – Bili i ostali Raja!

Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 800 dinara do dana koncerta kada će koštati 1000 dinara na prodajnim mestima: Mikser House, Vulkan knjižare, Corner shopovi i ostala prodajna mesta Gigs Tix-a!