Danijela orkestar sve više zovu na otvaranje velikih manifestacija, nakon paljenja Norveške novogodišnje jelke u Tašmajdanskom parku, imaće koncerte i film u Meksiku, Bugarskoj i Republici Srpskoj.

Danijela Veselinović, jedina žena vođa trubačkog orkestra u Srbiji, kaže da orkestar ima puno posla i da se veoma raduje putovanju na festival u Meksiku gde će imati koncert i biti prikazan film o njoj i Danijela orkestru koji je snimila ruska TV stanica Raša tudej (Russia Today).

Povezana vest:  Novi album benda Gorilaz 8. marta

Orkestar je osnovan 2003. godine kada su Danijela i njena braća imali od šest do deset godina, talenat Danijele Veselinović primetio je čuveni srpski trubač Boban Marković koji joj je poklonio trubu i nazvao je „princezom trube“.

„Ima žena trubača u Srbiji, ali ja sam jedina žena koja predvodi trubački orkestar što u Srbiji nije toliko popularno“, rekla je Danijela.

Povezana vest:  Gregorian oduševio publiku spektaklom u SC

Ona je kazala da će krajem ove i početkom sledeće godine biti puno posla za Danijela orkestar i da ih očekuje koncert i prikazivanje filma o njima u Meksiku, koncert u Bugarskoj, a početkom godine zajedno će sa 100 najboljih trubača iz Srbije učestvovati na koncertu u Banjaluci 9. januara povodom dana Republike Srpske.