JenniferLopezDženifer Lopez u turskom delu Kipra

 

Američka pevačica Dženifer Lopez (Jennifer) nastupiće 24. jula u jednom luksuznom hotelu u turskom delu Kipra, što je izazvalo negodovanje kiparskih Grka koji žive u južnom delu ostrva.

Koncert Dženifer Lopez zakazan je povodom otvaranja hotela Kratos premijum (Cratos Premium) u primorskom gradu Kireniji, izjavila je danas predstavnica turske kompanije Bozgrup (Bozgroup) koja rukovodi hotelskim kompleksom i čije je sedište u Istanbulu.

Povezana vest:  Hertzinger 18. septembra u KC Grad

Pevačica bi trebalo da na Kipru provede tri dana, u pratnji supruga Marka Antonija (Marc Antony) i njihovo dvoje dece. Porodicu će na aerodromu Turske Republike Severni Kipar dočekati nekoliko ministara tog dela ostrva, čiju nezavisnost priznaje jedino Turska.

-Koncert neće biti otkazan. Ugovor je potpisan i ona (Dženifer Lopez) će biti isplaćena – dodala je predstavnica Bozgrupa i dodala da će gostovanje pevačice koštati tri miliona dolara.

Povezana vest:  Ozborn: Black Sabbath previše star da snimi poslednji album

Vlasti međunarodno priznatog južnog, grčkog dela ostrva smatraju ilegalnim posete stranih ličnosti severnom delu Kipra, u kojem Turska i dalje ima vojsku.

Turska vojska je 1974. okupirala severni deo Kipra, reagujući na državni udar nacionalista koji su imali podršku vojne hunte, na vlasti u Atini. Nacionalisti su želeli da ostrvo pripoje Grčkoj.