Drugo izdanje „Savamala New Year’s Festa“ zatvara se sutra velikim novogodišnjim koncertom jednog od najoriginalnijih alternativnih rok muzičara regiona Damira Urbana.
Nakon zapaženog koncerta u martu 2015, „Urban&4“ se vraćaju da zatvore novogodišnji ciklus koncerata u Mikser hausu na veliku radost domaćih fanova.
Posle osvajanja Doma sportova u Zagrebu, objavljivanja novog albuma „Mamut“ i izdanja „Live 2015“ – zapisa sa dosad najvećeg samostalnog koncerta „Urbana & 4“, održanog u rasprodatom zagrebačkom Domu sportova, Damir Urban, Marco Bradasćia, Sandi Bratonja, Saša Markovski i Luka Toman nastupiće i pred beogradskom publikom.
„Urban&4“ će provesti publiku kroz tri decenije dugu karijeru i podsetiti na kultne numere kao što su „Budi moja voda“, „Mjesta za mene“, „Odlučio sam da te volim“, „Nebo“, „Astronaut“, pa sve do novijih, koje status „kultnih“ tek čeka, „Sutra ćemo pričati“, „Ribe“ i „Priđi mi bliže“, sa aktuelnog „Mamuta“, albuma koji je proglašen jednim od najboljih u regionu 2014. godine.
Pevač, tekstopisac, gitarista, Damir Urban je postao prepoznatljiv već nakon prvog „Laufer“ albuma.
Nakon rasformiravanja po mnogima jednog od najvećih hrvatskih rok bendova ikada, karijeru nastavlja 1996. godine sa bendom „4“, uspešno izvedenim zaokretom u zvuku na albumu „Otrovna kiša“, nakon kojeg su usledili „Žena dijete“ i singlovi „Odlučio sam da te volim“, „Mala truba“, „Samo“, „Ruke“.
Album „Retro“ iz 2004. doneo je veliki hit „Mjesta za mene“, nakon kojeg je 2009. usledilo izdanje „Hello“, a 2012. i nagrađeni EP „Kundera“.
 

Povezana vest:  Koncertom Stefana Milenković otvoren “Banja Luka fest”