Beogradska grupa Ortodoks Kelts (Orthodox Celts) održaće u četvrtak promociju novog albuma „Many mouths shut“ i prvog animiranog spota za pesmu „I wish you the very worst“.

Kako je najavljeno, promocija će se održati u beogradskom klubu Ben Akiba, sa početkom u 13.45.Album „Many mouths shut“ ima 13 numera od kojih je šest tradicionalnih irskih, a sedam autorskih pesama. Omot albuma delo je Valtera Venturija, jednog od najboljih svetskih strip crtača, navodi se u saopštenju benda.

Povezana vest:  Spandau Ballet oduševila publiku u Beogradskoj areni

Frontmen benda Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Seltik, izjavio je da je novi album jedinstven i zahvalio je fanovima na pomoći.

-Ovaj album je jedinstven po mnogo čemu, pravi Ortodoks Kelts ;album u punom smislu reči. Tu prvenstveno mislim na to da smo sami uradili gotovo sve i da smo ovo mi danas, sada i ovde, od prvog do poslednjeg tona, od prvog do poslednjeg stiha. Posebnu zahvalnost dugujemo našim fanovima koji su iz prvih redova na koncertima uskočili u studio i zajedno sa nama horski otpevali prateće vokale – rekao je Petrović.

Kako se dodaje, u saradnji sa Unom Isailović uradjen je i prvi animirani video spot za pesmu „I wish you the very worst“.

Povezana vest:  Grupa Juraja Hip počela snimanje novog albuma

Najavljeno je i da će se koncertna promocija albuma održati u Velikoj sali Doma omladine u Beogradu, na Dan svetog Patrika, 17. marta.

Ulaznice za koncert biće u prodaji od ponedeljka, 6. februara na svim prodajnim mestima „DD Tickets“-a i u „WinWin“ prodavnicama.

Grupa koja je poznata po irskoj folk muzici obeležava u ovoj godini 25 godina rada, a novi album je njihov prvi studijski album posle 10 godina.

Povezana vest:  Novi album Eminema stiže u maju, u avgustu možda u Beogradu!

Do sada su izdali studijske albume „Orthodox Celts“ (1994), „The Celts strike again“ (1997), „Green roses“ (1999), „A moment like the longest day“ (2002) i „One, two… five“ (2007).