Nemoguće je da u proteklih par meseci niste čuli pesmu „Human“ koju izvodi Rag’n’Bone Man, momak zanimljivog izgleda i fantastičnog glasa. Ovaj singl je osvojio vrhove brojnih top listi, a svetu je predstavio novu zvezdu čiji se moćni vokal izdvaja i pamti.

Upravo zato je Rag ’n’ Bone Man izabran za februarskog MTV Push izvođača sa pesmom „Skin“ koju je, uz pratnju benda, uživo izveo specijalno za MTV!

Rory Graham, aka Rag‘n’Bone Man, ima 32 godine i oduvek je znao da će se baviti muzikom.

Povezana vest:  Numerička muzika sve popularnija u Velikoj Britaniji

Odrastajući u roditeljskoj kući u malom mestu Akfild, nadomak Brajtona, muzika je bila neizostavni deo njihove svakodnevnice – bilo da je njegova mama pevala, tata svirao gitaru, ili da je sa gramofona dopirala neka bluz, rok ili rege melodija. U tinejdžerskim danima se prvi put oprobao kao jungle MC, bavio se hip hopom, a veštinu repovanja je razvijao na nastupima po lokalnim klubovima i kafićima. Ubrzo je postao član hip hop kolektiva The Rum Committee, a na nagovor roditelja počeo je da češće peva bluz i usavršava svoj moćni vokal. Upravo se taj miks raznih muzičkih pravaca, bluza, hip hopa i nežnih pop melodija, oseća na Rag’n’Bone Manovom prvom albumu „Human“ koji će izaći sredinom februara za  izdavačku kuću Columbia Records.

Povezana vest:  MTV Adria nagradio najemitovanije spotove u 2012. godini

„Moj tata je imao veliku kolekciju bluz ploča. Nikada nisam školovao glas već sam naučio da pevam slušajući kako to rade BB King i Muddy Waters, ” objasnio je Rory uticaj bluza na njegovu muziku.

Rag’n’Bone Man je dobitnik veoma cenjenog priznanja Brits Critics Choice za 2017. godinu. Ova nagrada se smatra sigurnim pokazateljem budućeg uspeha nekog muzičara, a pre njega su je osvojili Adele, Florence + the Machine, Sam Smith, James Bay i Jack Garrat. Takođe može da se pohvali drugim mestom na BBC Sound of 2017 izboru.

Povezana vest:  Honey Dijon: Suverena house vladarka

Najavni singl „Human“ sa istoimenog prvog albuma već je doživeo ogroman uspeh širom sveta, i publika je poludela za ovim krupnim momkom sa velikom bradom i brojnim tetovažama. U februaru ga na MTV kanalu slušate sa pesmom „Skin“ koju je izveo specjalno za MTV Push.