beatles_-_abbey_roadProdato 450.000 primeraka albuma Bitlsa na internetu

 

Kuća Epl (Apple) na internetu saopštila je večeras da je prodato više od 450.000 primeraka albuma legenderane britanske grupe Bitls (Beatles) tokom prve nedelje prodaje kataloga sa svim albumima te grupe na internetu.

Epl je naveo da se u SAD najviše prodaje album „Abbey Road“ i pesma „Here Comes the Sun“.

Povezana vest:  Meriln Menson dematovao navode o vezi sa Avril Lavinj

Katalog sa svim albumima Bitlsa (Beatles) pojavio se 16. novembra on-lajn grupe Epl (Apple) posle dugih pregovora s diskografskom kućom Epl Korps (Corps) u kojoj je grupa snimala albume.

Kuća Epl sarađivala je u međuvremenu s kućom EMI kako bi se izdala remasterizovana izdanja ili neki zaboravljeni snimci Bitlsa.

Pored odbijanja Epl Korpsa da emituje katalog grupe na internetu, ta kuća je dugo bila u konfliktu s internet grupom Epl. Spor je rešen 2007. godine, ali se još tri godine čekalo na izdavanje Bitlsa na internetu.

Povezana vest:  Mladi niški sastav Jam Station zatvara glavni program Nišvila

Svi albumi Bitlsa, ukupno 13, na prodaji su za 12,99 dolara uz mini-dokumentarni film o stvaranju svakog albuma. Poznati dupli album „White“ iz 1968. godine prodaje se za 19,99 dolara, a svaka pesma za 1,29 dolara.

Za sumu od 149 dolara može se dobiti komplet svih albuma s dokumentarcima, kao i koncert „Live at Washington Coliseum, 1964“.

Povezana vest:  Egzit u julu na Petrovaradinu i u Budvi