josipaNovi singl Josipe Lisac zove se „Tu“

Pesma autora muzike i teksta Srđana Sekulovića Skansija i koautora teksta Aleksandra Antića očekivano je naišla na veliku zainteresovanost radio stanica i medija jer diva poput Josipe Lisac uvek iznova osvaja muzikom.
Publika ju je upoznala pre nešto više od 40 godina, a njen prvi album „Dnevnik jedne ljubavi“autora Karla Metikoša i Ivice Krajača, objavljen 1972. godine, prvi je konceptualni i antologijski album koji se sa jednakim žarom sluša i danas. Iako se najviše zadržala u pop i rock izrazu, Josipa Lisac se jednako dobro snašla i u ostalim žanrovima, od rock opere „Gubec beg“, izvorne narodne muzike, koketirajući s jažom, ali i rap muzikom.
„Osećam se srećnom i ispunjenom, što je rođena jedna nova pesma, za početak, odlična pesma, pod imenom ‘TU’….Zahvalna sam producentu Skansiju, autoru muzike, aranžmana i koautoru stihova zajedno s Aleksandrom Antićem. Predanost, iskrenost, volja, zanos i strast, pod aurom ljubavi, bile su vodilje na ovom kreativnom putu. Ako neko prepozna poruku i lepotu same pesme, biću zahvalna“, rekla je Josipa.
S poznatim producentom Skansijem već je sarađivala, a ideja da se u autorski deo uključi i Aleksandar Antić rođena je na ovogodišnjoj svečanoj dodeli Porina gde joj je upravo on uručio Porin za antologijsko ostvarenje „Dnevnik jedne ljubavi“.
Rad s takvom divom kao sto je Josipa Lisac liči na neko egzotično ‘last minute’ putovanje u kojem je cilj više samo putovanje nego destinacija. Josipi i meni je stvarno bilo jedino bitno da uživamo u konačnom proizvodu. Naravno, nadam se da nećemo biti usamljeni u tom osećaju. Bilo bi neprimereno da se ne spomenu Aleksandar Antić koji je jako pomogao kod pisanja teksta i Maro Market čiji su zvukovi bili nepresušno vrelo inspiracije“, rekao je Skansi.
I zaista, svojim sjajnim pesmama Josipa nas oduševljava, a ova nova je dokaz da joj to s lakoćom polazi za rukom. Ovo je ujedno i najava njenog novog studijskog albuma, a poslednji „Živim po svome“objavila je 2009. godine.

Povezana vest:  Musicology festival od 24-27. jula u Beogradu