exitRok bend Placebo oduševio publiku na Egzitu

 

Na više bina u Petrovaradinu i Novom Sadu danas se nastavlja Egzit festival. Trećeg dana međunarodne muzičke smotre, nastupiće norveški elektronski duo Royksopp, američka hip-hop pevačica Missy Eliot, francusli Đ Dejvid Geta, KUD Idijoti iz Hrvatske, Kultur shock iz Amerike i mnogi drugi.

Alternativni rok bend Placebo iz Velike Britanije nastupio je noćas na Petrovaradinskoj tvrđavi  pred 25.000  obožavaoca  u okviru muzičkog programa druge večeri tog festivala.

Za vreme jednočasovnog nastupa, bend je izveo hitove “Every me, every you”, “The Never-Ending why”, “Breathe underwater” dok su se od publike na Egzitu oprostili pesmom “Bitter end”.

Povezana vest:  Dejvid Bouvi piše pesme za mjuzikl

-Nije važno koliko imate godina, muzika vas tera da se osećate uvek kao tinejdžeri i ja sam i dalje tinejžer – rekao je frontmen grupe Brajan Molko pred izvođenje pesme “Nothing ever goes my way”.

Pre grupe Placebo,  na glavnoj bini festivala nastupilo je britanski indi bend The Horrors,  nemački hard-kor bend Atari Teenage Riot , dok su na fjužn stejdžu pevali  grupe  S.A.R.S iz Beograda i Kavasaki 3P iz Hrvatske.

Na latino bini, pored Đ Karlosa, publiku su zabavljali kapoeristi iz Novog Sada a tokom večeri ljubitelji latino  plesova mogli su da svoje umeće pokažu na bini, zajedno sa instruktorima plesa.

Povezana vest:  Frajle snimile spot za novu pesmu sa Manjifikom

Na Egzitovoj live bini, nastupili su beogradski bendovi  Svi na pod i The Branka, dok su na drugom po veličini stejdžu festival nastupili “Moderat  live” iz Nemačke i Josh Wink iz Amerike.

I druge večeri festivala velika gužva bila je ispred ulaza na “client disco” binu,  na kojoj svaki ljubitelj elektronskog zvuka dobija svoj par slušalica, i bira muziku jednog od dvojice disk džokeja.

Zvanični muzički program počinje  oko 20 sati, dok najveći broj posetilaca pristiže oko ponoći. Organizatori “Egzita” ipak najveću posetu očekuju za dane vikenda, a kamp u kome pretežno borave strani državljani je popunjen.

Povezana vest:  Meda, Vuk i Sandokan u Dangubi

-O bezbednosti svih posetilaca brine više od dve hiljade ljudi iz obezbeđenja – izjavila je PR Egzita Marija Jocić i istakla da do sada nije zabeležen nijedan incident.

U okviru tribinskog programa juče je na bini Agora održana tribina “Dunav, reka koja spaja” na kojoj se govorilo o primeni Dunavske strategije u Srbiji, kao I tribina “LBGT izlazi u javnost” čija je tema bila položaj i prava  gejeva, lezbejki, biseksualnih i transrodnih (LGBT) osoba u Srbiji.