Počela prodaja karata za Eltona Džona

 

Elton JohnPopularni umetnik Elton Džon (Elton John) nastupiće 03. juna 2010. u Beogradskoj areni, koja i organizuje ovaj koncertni spektakl. Od petka  11. decembra u prodaji su ulaznice po cenama: 2.950, 3.950, 5.950, 6.950, 7.950 i 8.950 dinara. Predviđeno je sedenje na parteru, a u prodaji su svi nivoi tribina (sektori 200, 300 i 400).

Karte se mogu nabaviti na sledećim prodajnim mestima: biletarnica Beogradske arene, Delta City, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Bilet servis, Eventim, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com   i www.tickets.rs . Kupovina ulaznica VISA karticom, samo na blagajnama Beogradske arene i Delta City-a, omogućava popust 5%.

Elton Džon rođen je kao Redžinald Kenet Dvajt  25. marta 1947. godine u Britaniji.

Povezana vest:  Šeril Kol promenila izgled, započinje novi život

Bio je veoma talentovan pijanista i dobio stipendiju Kraljevske akademije muzike, koju je pohađao od jedanaeste godine. Naredne četiri godine proveo je učeći na ovoj akademiji, gde je upoznao brojne buduće saradnike. Njegovi prvi nastupi bili su u bendu „Bluesology“, koji je napustio 1967. godine, kada sa tekstopiscem, Bernijem Taupinom, osniva novu grupu i izdaje album „Empty Sky“. Novi duet je na top-listama u Americi bio na drugom mestu, odmah posle Bitlsa.

Vrhunac karijere Džon je imao sedamdesetih godina, kada je u Americi održao dva koncerta, na kojima je bilo oko 100.000 ljudi, kada je dobio svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih i kada je sa Džonom Lenonom snimio duet koji je izveo na Medison skver gardenu. Godine 1978. počinje da nastupa solo i postaje prvi „zapadni“ pevač koji je imao turneju po bivšem SSSR-u. 90-ih godina vraća se na scenu i veliki uspeh beleži muzikom za animirani film „Kralj lavova“ za koju je dobio Oskara.

Povezana vest:  Far East Movement snimili singl sa Džastinom Biberom

Vlasnik je više od 50 hitova koji su bili na listi 40 najslušanijih, uključujući 7 pesama na broju 1 mnogih top-lista. Osvojio je nagrade: Oskar, Gremi, Toni i Zlatni globus.  Elton Džon postao je član Rokenrol hola slavnih 1994, a titulu viteza Britanskog kraljevstva dobija 1997. zbog svog doprinosa kampanji u borbi protiv SIDE. Iste godine  proglašen je od strane magazina „Bilbord“ za trećeg najuspešnijeg umetnika svih vremena (ispred njega su bili samo Bitlsi i Madona).

Povezana vest:  Pol Veler kreira za Lijama Galagera

Izvodio je brojne hitove, među kojima su se izdvojili: „I’m Still Standing“, „Don’t Go Breaking My Heart“, „Nikita“, „Sacrifice“, „Goodbye Yellow Brick Road“, „Sorry Seems To Be The Hardest Word“, „I Want Love“, „Blue Eyes“, „Something About The Way You Look Tonight“,… Jedna od najpopularnijih pesama Eltona Džona je „Candle in The Wind“, koju je komponovao 1973. u čast

Merilin Monro, ali je 1997. u izmenjenoj verziji izveo na sahrani britanske princeze Dajane, sa kojom je bio dugogodišnji prijatelj.