GucaU Surdulici održane kvalifikacije za Guču

 

Takmičenjem 19 seniorskih trubačkih orkestara jugoistočne Srbije za odlazak na 50. festival u Guči, u Surdulici je u nedelju završena četvorodnevna tradicionalna kulturno-turistička manifestacija „Vlasinsko leto“, koja je imala više od 20.000 posetilaca.

Direktorka Turističke organizacije u Surdulici Biljana Nikolić izjavila novinarima je da je za najbolja trubačku družinu proglasen orkestar Alvisa Ajdinovića iz Surdulice, dok je prva truba „Vlasinskog leta“ kapelnik orkestra Bakije Bakića iz Vranja Ekrem Mamutović.

Povezana vest:  Zašto ići na Long Night festival? Pa zbog 16x8x23x!

Na ovogodišnjoj smotri trube u Surdulici takmičilo se 19 seniorskih, šest omladinskih i tri pionirska duvačka orkestra.

Za sabor trubača u Guči (13. do 22. avgusta), kvalifikovali su se orkestri Elvisa Ajdinovića iz Surdulice, Bakije Bakića iz Vranja, Božidara Nikolića iz Grdelice, Bojana Krstića iz Vladičinog Hana i Siniše Stankovića iz Zaguyyanja kod Surdulice.

Povezana vest:  Jax Jones – Muzika koja slavi život

U Dragačevo odlaze i najbolji omladinski orkestar Vladimira Ivanovića iz Zagužanja i najbolji pionirski sastav Kadrije Ajdinovića iz Surdulice.

Za najboljeg trubača proglašen je Milan Nikolić, najuspešniji bubnjar bio je Danijel Jović, basista Elvis Anišanović i tenorista Danilo Stajić.

U okviru predtakmičenja trubačkih orkestara za Guču u protekla četiri dana u Surdulici i na Vlasini održano je 30 priredbi.

Povezana vest:  "Red Carpet Glam Party"&"Web Fest" afterparty 26. novembra u Plastic&Mint-u