adrian_mutuČelzi traži suspenziju Mutua sve dok ne plati 17 miliona evra odštete

 

Engleski fudbalski  klub Čelzi predao je u Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) zahtev za suspenzijom Adriana Mutua do daljnjega, otkrio je agent rumunskog fudbalera.

Izjavu Victora Becalija objavio je SkySport24.

Čelzi navodno traži suspenziju 31-godišnjeg napača Fijorentine sve dok do kraja ne podmiri odštetu od 17 miliona evra, za koliko je oštetio klub svojom kokainskom aferom iz 2004. godine, zbog čega mu je Čelzi raskinuo ugovor u oktobru iste godine na njegovu štetu.

Povezana vest:  Marković: Očekujem pobedu u Kopenhagenu

Odštetni zahtev kluba sa Stamford Bridža prvo je blagoslovila FIFA, a potom su na Mutuove žalbe negativno odgovorale sve ostale prizivne instance: FIFA-ina žalbena komisija, Međunarodni sportski sud (CAS) i Federalni sud u Švajcarskoj.

Kontroverzni fudbaler ne može da igra do januara sledeće godine jer je u januaru zaradio devetomesečnu suspenziju zbog korištenja nedozvoljenog hemijskog sredstva sibutramina. Zbog toga Fijorentina pokušava da ga proda.

Povezana vest:  SKANDAL U CRNOJ GORI, Utakmica u Podgorici definitivno prekinuta

Njegov se pak agent i dalje nada nagodbi s Čelzijem, jer fudbaler tvrdi, što bi moglo da bude realno, da 17 miliona evra jednostavno nema.