prljavokazaliste_2008Houra nije siguran da je dobrodošao u Srbiji

 

Vođa hrvatskog „Prljavog kazališta“ Jasenko Houra izjavio je da nije siguran da je dobrodošao sa svojim bendom u Srbiji.

U današnjem intervjuu za hrvatski muzički portal www.muzika.hr, na pitanje o mogućnosti nastupa „Prljavog kazališta“ u Srbiji, Houra je odgovorio da to „nije problem prostora, nego izazivaš li ti svirkom ili na bilo koji drugi način bilo kakvu reakciju (i) hoće li to ikog provocirati“.

Povezana vest:  GODIŠNJE MTV TOP LISTE – 2016. GODINA JE BILA U NJIHOVOM RITMU

-Moj život se ne sastoji od provokacija nekog, nikad nisam nikog uvredio od naših suseda, ja se idem zaje..vati na svoj način i na svoj račun. Ali, nisam siguran da sam tamo dobrodošao gost. Kad ‘Kazalište’ dolazi u Makedoniju, ti znaš da si dobrodošao, to se vidi iz aviona, ne vara te osećaj – rekao je Houra.

Povezana vest:  Bir fest od 18. do 22. avgusta na Ušću,dolazi Bijelo dugme

Gitarista i glavni autor sastava koji je pre dve decenije postao jedan od zaštitnih znakova hrvatskog nacionalnog pokreta najviše zahvaljujući pesmom „Mojoj majci“, ocenio je i da je do sada pomirenje Srba i Hrvata „išlo na krivi način“.

Houra je rekao da bi možda bolje da pomirenje „ide kroz mlađe generacije i kulturu“, umesto što je išlo kroz sport i nacionalne strasti.

Povezana vest:  Kristina Agilera otvara dodelu Gremija

-Trebalo je prvo kroz kulturu, filmske festivale, bendove, a tek onda fudbalske utakmice. Znam da su ljudi priželjkivali što manje utakmica Hrvatske i Srbije i skandiranja ‘ubij me, zakolji me, samo da ne izgubim’, jer onda će opet sve ići unatrag. Tada i one stvari koje nisu bitne, ođednom postaju bitne – rekao je muzičar.