Kontakt konferencija, najveći događaj profesionalaca muzičke industrije u regionu, održava se od 24. do 26. marta na više lokacija u Beogradu.  Kontakt 2022 je podeljen u tri  oblasti: muzički deo programa – koncerti,  tribine i paneli; izložbe i radionice.

Prvog dana KONTAKT 2022 ugostiće brojna značajna imena iz sveta muzike, među kojima je i Jake Beaumont-Nesbitt, menadžer i saradnik brojnih svetskih zvezda, među kojima su Radiohead, Rihanna, Norman Cook i Beyonce. Jake savetuje Međunarodni forum muzičkih menadžera (IMMF) u oblasti poslovnih modela umetnika i politici intelektualne svojine. IMMF je globalna mreža udruženja umetnika i menadžera u preko 50 zemalja sveta.

Prvi dan KONTAKT 2022 obeležiće i razgovor o  40 godina ploče Električnog Orgazma kome će prisustvovati i frontmen ove grupe, Gile.

Povezana vest:  Retki snimci Roling Stonsa na izložbi u Londonu

Od 17h biće otvorena dugoočekivana prodajna izložba Branislava Babića Kebre i njegovih digitalnih crteža, i to u najneobičnijem kutku Cetinjske ulice u Beogradu – u ,,Kuli“ nekadašnje pivare Bajloni. Izložba digitalnih crteža frontmena Obojenog programa trajaće do 31. marta.

Koncertni  deo programa započeće rasprodatim nastupom Nikole Vranjkovića u Anti Shop Elektropioniru u Cetinjskoj 15, u 20h, a zatim u 21h počinje koncert savremene klasične muzike  u Zadužbini Ilije M. Kolarca, kada će nastupiti pijanistkinje Branka Parlić i Nataša Penezić. Na programu koncerta ,,Pavana and more“  biće dela za dva klavira i za klavir solo Stiva Martlanda, Gevina Brajersa, Meredit Monk, Dragoljuba Ilića Ilketa, Vilijama Dakvorta i Filipa Glasa. Branka Parlić je 2020. godine dobila značajno priznanje Global Music Awards: Silver Medal Winner – Outstanding Achievement za album INITIÉS 2017!

Povezana vest:  DUPLA MTV PREMIJERA: WHO SEE „DINAMIDA" I ELVIS JACKSON „I BELIVE IN..."

Raspored  KONTAKT 2022 događaja  za  ČETVRTAK 24. MART:

tribine-paneli – od 12.00 do 16.30 – Cetinjska 15

12.00 – 14.00 – Zvanično otvaranje KONTAKTA i predstavljanje Udruženja menadžera Srbije

Učesnici:

  1. Ivan Milivojev (SR)
  2. Jake Beaumont-Nesbitt (GB)

14.00 – 15.00 – Lišće prekriva Lisabon – 40 godina ploče Električnog Orgazma

Učesnici:

  1. Gile
  2. Toni Jurij (SL)
  3. Dragan Ambrozić(SR)
  4. Grof
  5. Jovec
  6. Zorica Kojić (SR)
Povezana vest:  Virtuelni Green Love festival u decembru i januaru

Moderator: Dragan Ambrozić(SR)

 

15.00 – 16.30 – LIVE EUROPE organizacija

Učesnici:

  1. Fernando Bittencourt Hersan (BE)
  2. Vladica Mladenovski Grga MKC (MK)
  3. Matjaž Manček MENT (SL)

Moderator:Dijana Lakuš (HR)

IZLOŽBA – 17h – Cetinjska 15, KULA

  • Otvaranje izložbe Kebrinih digitalnih crteža

KONCERTI:

  • 20h – Nikola Vranjković – Anti Shop Elektropionir, Cetinjska 15
  • 21h – Branka Parlić i Nataša Penezić – Kolarčeva zadužbina

Kontakt konferenciju organizuju producentska kuća „Kontakt konferencija“, promoterska kuća Odličan Hrčak i Centar beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda.

Za dodatne informacije na raspolaganju je sajt www.kontakt.org.rs.