Pre tačno trideset godina, u maju 1987. otpočelo je snimanje prvog solističkog albumaDejana Cukića. Bio je to početak jedne od najpouzdanijih karijera naše pop rok scene koju su obeležili bezbrojni nastupi ispunjeni neponovljivom energijom, i katalog večnih pesama koje su postale nezaobilazan deo radijskih programa i repertoara mnogih klupskih bendova.

U godini jubileja, Dejan i Spori ritam bend planiraju veliki broj koncerata, ali i nekoliko singl izdanja praćenih video spotovima. Prva u nizu pesama je obrada hita slovenačkog kantautora Andreja Šifrera iz 1979. „Od šanka do šanka“. Pesma je objavljena na svim digitalnim servisima putem izadavačke kuće Lampshade Media i možete je preslušati na sledećem linku: https://lampshademedia.lnk.to/OdSankaDoSanka .

Povezana vest:  Desetak hiljada ljudi u centru Beograda dočekalo Novu godinu uz vatromet i Bajagu x6

Dejan kaže: „Poigravamo se već dugo u studiju basiste SR benda, Peđe Milanovića sa raznim idejama. Ima tu novih autorskih pesama i novih verzija nekih naših starih stvari, ali i nekoliko obrada. Rešili smo da prvo objavimo „Od šanka do šanka“ jer poseduje tu melanholično nostalgičnu notu koja čini mali odmak od poslednjih izdanja…  Poslali smo snimak Andreju i njegova reakcija dala nam je jak pozitivan vetar u leđa.“

Povezana vest:  Rod Stewart je ponovo osvojio publiku

Spot za Dejanovu verziju pesme „Od šanka do šanka“ snimljen je u Studiju kompanije Zepter, a režirao ga je Milan Jakonić.