Osam najboljih regionalnih freestyle repera odmerilo je snage u sklapanju improvizovanih rima na velikom finalu Red Bull RapLike, održanog u petak, 19. maja u Tuzli. MTV ekipa je bila na licu mesta i zabeležila je najbolje trenutke sa ovog uzbudljivog događaja, a vi nikako ne  propustite da pogedate specijalnu emisiju „RapLika“ u utorak, 30. maja u 21:00.

Pred finalistima su bili teški zadaci, možda čak i nemogući – da „bace“ domišljate rime na potpuno nepovezane pojmove kao što su Donald Trump, Real Madrid, Jean-Claude Van Dammea, Chuck Norris, Angela Merkel i podrum, album, novine, vatra, radio i Instagram.

Povezana vest:  Počelo "udarno veče" na Egzitu

Mladi tuzlanski reper Tarik Kasić, poznatiji kao Arot, odneo je pobedu na Red Bull RapLike takmičenju i okitio se titulom najboljeg regionalnog freestylera.

Arotu su na crtu izašli Darko Richter, Krljo, Mali Princ, MC Nuha, Samuraj Krek, Sultan i VeB – MC-ijevi iz BiH, Hrvatske i Srbije. Oni su svojim umećem oduševljavali publiku na punom Sonom trgu u Tuzli, istovremeno stavljajući žiri – u sastavu Almir (Dubioza Kolektiv), Frenkie, Grasshopper, Toza (Rap Skillz) i Celo 385 (Azzlackz) – pred teške odluke, tako da su borbe neretko završavale tek nakon produžetaka.

Povezana vest:  50 Cent pričao o svom detinjstvu, životu u bandi i tome kako je krčio svoj put u muzičkoj industriji

Ipak, u finalnoj borbi sudije su bili jednoglasne – Arot (BiH) je bio bolji od Samuraja Kreka (Srbija), tako da je Tuzlanin zasluženo podigao pehar namenjen pobedniku regionalnog finala Red Bull RapLike.

„Ludo se osjećam, dugo sam vježbao za ovo. Svi ostali učesnici su isto tako bili dobri, želim to reći. Velika ljubav za njih. Osjećaj je nevjerovatan, šta drugo da kažem,“ rekao je oduševljeni Arot.

Povezana vest:  Nina Badrić završila letnju seriju koncerata

U pauzama betlova, publiku su svojim nastupima zabavljali Frenkie, Helem Nejse i Sajsi MC, koja je zajedno sa sestrom Tijanom bila i voditeljka ovog hip hop spektakla.

Kako je izgledala najžešći okršaj u freestyle rimama premijerno pogledajte u emisiji „RapLika“ na MTV kanalu u utorak, 30. maja u 21:00 i reprizno u sredu u 13:20, subotu u 12:10 i 20:30 i nedelju u 15:40.