Bajaga piše pesme za Čolu

 

005 BajagaMomčilo Bajagić i pored brojnih proba, priprema i obaveza proteklih dana pred slavljeničke koncerte sa svojim Instruktorima 28, 29. i 30. decembra u Sava centru u Beogradu, našao je vremena da napiše nekoliko tekstova pesama za novi album Zdravka Čolića.

-Ovih dana i pored sve ove frke sam radio sa Zdravkom na njegovom novom albumu. Napisao sam mu nekoliko tekstova i jednu pesmu na tekst Duška Kovačevića, koji se zove ‘Poplava’. To će da bude na Čolinom albumu koji će da izađe posle Nove godine – kaže Bajaga.

Zanimljivo da je saradnja sa Čolićem krenula skoro uporedo sa Bajaginom samostalnom karijerom. Dok je radio pesme za „Pozitivnu geografiju“ (1984) Bajaga je napisao i pesme „Afrika“ i „Tvoje oči“ za Čolićev album „Šta mi radiš“ (1983). Na prvim koncertima u aprilu 1984. godine u Zagrebu i Beogradu Bajaga je da bi popunio repertoar izvodio i svoje dve pesme pisane za Čolića.

Povezana vest:  Novi spot Saše Kovačevića na 11. mestu YouTube liste

-Meni je stvarno učinio kad je kao najveća zvezda u Jugoslaviji od mene potpuno nepoznatog autora uzeo dve pesme za album, a tada su za njega radili Bata Kovač, Đorđe Novković, Arsen Dedić i Goran Bregović. Posle toga puno puta smo sarađivali, a i prijatelj mi je. Nekako smo se dobro ukapirali, da smo u sličnom fazonu. Čola je privatno mnogo dobar tip i ja ga stvarno gotivim. Dobar je drug, a i volim kako peva, a peva spektakularno. Nema puno ljudi koji su ga čuli kad je najbolji – na pola metra bez mikrofona. Opet sarađujemo i to mi je drago – kaže Bajaga.

Povezana vest:  Lejdi Gaga i Bijonse dostigle Bilbordov rekord

Bajaga i Instruktori na slavljenickoj turneji povodom 25 godina karijere održaće koncerte 28, 29. i 30. decembra u beogradskom Sava centru, za koje je možete kupiti ulaznice po cenama od 1.500 i 1.700 dinara. Komplet ulaznica za sva tri dana košta izuzetno povoljnih 3.600 dinara! Ulaznice se mogu naći na blagajnama Sava centra i Doma omladine Beograda, kao i preko mreža Tiketservis (www.tiketservis.com), Tiketlajn (www.ticketline.co.yu) i Eventim (www.eventim-yu.com).

Povezana vest:  Goran Vesić: Džez festival ponovo zaradio, sledeće godine za oko 50 odsto veći budžet

Bajaga i Instruktori su pripremili poseban poklon za svoje fanove koji ce sa njima proslavljati jubilej u Sava centru. Svaki kupac ulaznice dobija na dar album Bajage i Instruktora, a dodatni poklon je pripejd MTS kartice sa brojem i 200 dinara kredita!

Posetiocima prve večeri uz kupljene ulaznice sleduje prvenac „Pozitivna geografija“ (1984), druge večeri „Sa druge strane jastuka“ (1985) i treće „Jahači magle“ (1986). Naravno kupci kompleta ulaznica dobijaju sva tri albuma institucije srpskog i jugoslovenskog rokenrola.