Američki reper Džej Zi ušao je ove godine u Kuću slavnih tekstopisaca (Songwriters Hall of Fame).Džej Zija, koji nije prisustvovao sinoćnoj ceremoniji pošto uskoro očekuje blizance, sa suprugom takodje pevačicom Bijonse predstavio je bivši američki predsednik i jedan od njegovoj starih fanova Barak Obama.

Obama je govoreći o Džej Ziju, čije je pravo ime Šon Karter, rekao da izmedju njega i njujorškog repera ima sličnosti.

Povezana vest:  Funk Guru, Felony Flats, Tijana T, Balkan's Hi Fi... na 11. Trenchtown festivalu

-Niko od ljudi koje smo sretali u mladosti nije mogao ni da pretpostavi da ćemo biti tu gde smo danas – rekao je Obama u video poruci.

Obama je naveo i da obojica imaju ćerke, mada će se to promeniti kada Džej uskoro dobije sinove, da su obojica odrastali bez oca, kao i da i jedan i drugi imaju žene „koje su daleko popularnije od njih“. Bivši američki predsednik je rekao i da su se numere Džej Zija, prvog repera koji je ušao u Kuću slavnih autora pesama, u Ovalnoj sobi Bele kuće jedino do sada slušale za vreme njegovo mandata.

Povezana vest:  Nakon napete epizode "Kuće sudija" bend "9Contorl" poručuje: Pravi muškarci se ne stide da pokažu emocije!

Džej Zi, koji inače nije mnogo aktivan na Tviteru, u vreme dogadjaja objavio je više tvitova u kojima je zahvalio muzičarima koji su ga inspirisali.

U Kuću slavnih ove godine su ušli i Kenet Edmonds, Maks Martin, Džimi Džem i Teri Luis, Robert Lam i Beri Gordi. Autori pesama ispunjavaju uslov za ulazak u Kuću slavnih ako su tokom poslednjih 20 godina pisali tekstove za muzičke hitove.

Povezana vest:  Najveći svetski hedlajneri za 2019. dolaze na EXIT: The Cure konačno u Srbiji!