Posle rasprodatih koncerata u novembru i februaru, udruženje Deca iz vode vas poziva u Zappa Bazu na novi koncert na kojem ćemo slušati pesme EKV-a. Na ovom koncertu, Deca iz vode obeležiće 35 godina od čuvenog albuma „Samo par godina za nas“ na kojem se pored naslovne nalaze i pesme „Krug“, „Srce“, „Iznad grada“, „Amerika“, „Sinhro“ i druge. Specijalni gosti na koncertu biće Srđan Žika Todorović (bubnjar na tom albumu) i Tanja Jovićević (prateći vokal na albumu). Posle 35 godina Žika i Tanja zajedno na bini i izvode pesme EKV-a! 

Žiki je posle albuma „Ljubav“ ovo bio drugi album koji je snimio sa Milanom, Magi i Bojanom i te godine su dostigli i najveću popularnost u celoj karijeri. Žika je nakon objavljivanja albuma i koncertne turneje po celoj bivšoj Jugoslaviji sledeće godine napustio bend i posvetio se glumačkoj karijeri. Neizbrisiv trag koji je Žika ostavio svojim unikatnim stilom sviranja bubnjeva u pesmama EKV-a i danas su uzor novim generacijama bubnjara a pesme muzička rok lektira.

Povezana vest:  Počelo Zvorničko kulturno leto

Neizmerno nam je drago što je Žika sa nama na bini već treći put u Beogradu u poslednjih par meseci i možemo reći da su koncerti sa njim čista emocija, magija i pozitivna energija u prostoru. Tada je EKV bio u zenitu kada se tražila karta više za njihove koncerte, a tako je i danas kada Žika ponovo svira pesme EKV-a“ kažu Deca iz vode. 

Tanja Jovićević je na Milanov poziv i insistiranje bila prateći vokal grupe EKV u periodu od 1989. do 1993. godine, kada je učestvovala u snimanju pesama na albumima „Samo par godina za nas“ i „Dum Dum“ i nastupala zajedno sa njima na nekoliko turneja. Na neki način, bila je pridruženi član EKV-a, a u tom periodu je aktivno pevala i u svom matičnom bendu Oktobar 1864 po kojem je ostala najpoznatija. Nakon toga nastavila je svoju samostalnu karijeru i pevala sa raznim bendovima, uvek čuvajući sećanje na pesme koje je snimila sa Oktobrom i EKV-om koje je rado izvodila. Posle malo duže pauze svi ljubitelji EKV-a imaće prilike da je čuju uživo i u Beogradu, a Tanja će pre koncerta evocirati uspomene na taj period.

Povezana vest:  Nova muzička sedmica za opstanak Akademije

Deca iz vode je EKV tribute band i projekat nastao 2015. u Beogradu sa idejom da se koncertno obeležava sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obeležja ovog benda je što je to jedini aktivni EKV tribute koji je istovetan nekadašnjoj njihovoj postavi . U ulozi Milana Mladenovića, kao vokal i gitara, je Aleksa Vučković a kao nekad Margita klavijature svira Luna Škopelja. Bas gitaru svira Lazar Ostojić a bubnjeve Nikola Rajović. Svi članovi ovog benda su iskusni, školovani i vrhunski muzičari uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu. Na repertoaru su svi najveći hitovi sa svih šest studijskih albuma EKV-a plus njihov debi kao Katarina II. Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet kao najbolji i najverniji originalu EKV tribute koji je postojao a u tome im pomaže i saradnja koju imaju sa bivšim članovima EKV-a i koji su im povremeno gosti na koncertu Srđan Žika Todorović, Ivan Ranković Raka, Bole Stanojević i Tanja Jovićević.

Povezana vest:  Beogradski Kafana Fest – 22. maja u Belexpo centru!

Koncert će trajati preko dva i po sata i biće ova prava poslastica za sve fanove EKV-a i nostalgično putovanje u prošlost kada su Žika i Tanja delili binu sa Milanom, Magi i Bojanom. Ovakav koncert je jedinstven i preporuka je svima da nabave karte na vreme jer su naši koncerti sa Žikom rasprodati danima pre održavanja“ kažu Deca iz vode: „Vidimo se u petak, 5. aprila od 20h u Zappa Bazi u Beogradu… Putujemo iznad grada, grad se smeje, gleda na nas…

Ulaznice možete nabaviti na prodajnim mestima tickets.rs i online na https://tickets.rs/tour/ekv_tribute_band_project_deca_iz_vode_1342  po početnoj ceni od 1500 din, a specijalno dizajnirane karte po ceni od 1400 din u Zappa Baru (Kralja Petra 41).