Jedan od najpopularnijih američkih alternative rock bendova Queens Of The Stone Age je nakon četvorogodišnje pauze objavio novi singl „The Way You Used To Do“. Singl je ujedno i najava albuma „Villains“ koji će bend objaviti 25. avgusta za izdavačku kuću Matador Records.

„Naslov albuma „Villains“ (zlikovci) nije politička izjava. Nema veze sa Trampom niti bilo kojom od tih gluposti. To je prosto 1) reč koja zvuči sjajno i 2) komentar na tri verzije svakog scenarija: vašu, moju i ono što se zapravo desilo. Svima nama je potrebno nešto protiv čega se borimo, naš lični zlikovac. To ne možeš da kontolišeš. Jedino što možeš da kontrolišeš je kad ćeš odustati“ izjavio je frontmen benda, Joshua Homme.

Povezana vest:  Boj Džordž najavio okupljanje Kalčer Klaba

Producent albuma „Villains“ biće proslavljeni Mark Ronson, poznat po saradnji sa Brunom Marsom, Amy Winehouse, Lady Gagom i mnogim drugima, dok se kao koproducent javlja Mark Rankin, dugogodišnji saradnik ovog benda. Dizajn omota i prateće grafike radio je umetnik pod pseudonimom Boneface, koji je radio i na prethodnom QOTSA hit albumu „…Like Clockwork“.

Povezana vest:  Skymusic preuzeo dugovanja prema izvođačima Beer Festa: Svi preostali honorari biće isplaćeni, festival će biti održan