neverne_bebeNeverna beba za klavirom Fredija Merkjurija

 

Klavijaturista „Nevernih beba“ Milan Đurđević prilikom nedavne posete „Montre džez festivalu“ u Švajcarskoj, dobio je priliku da zasvira na klaviru frotmena čuvene britanske grupe „Kvin“ (Queen) Fredija Merkjurija (Freddie Mercury) (1946-1991).

Na strani www.neverne-bebe.com navodi se da su tokom boravka na festivalu u Montreu (Montreux Jaž festival), koji je trajao od 2. do 17. jula, od njegovog osnivača Kloda Nobsa (Claude), članovi „Nevernih beba“ dobili poziv da ga „posete u njegovoj kući u srcu švajcarskih Alpa“.

Povezana vest:  Lana Del Rey ima novi singl

-Kuća obiluje poklonima koje je Klod dobijao od raznih svetskih muzičara, državnika, glumaca. Jedan poklon zavređuje posebnu pažnju. Klavir na kome je Merkjuri snimio ‘Bohemian rhapsody’, a pred smrt ga poklonio Klodu, pod Milanovim prstima ispričao je još jednu setnu pricu – piše na sajtu.

Kako se navodi, Đurđević je u Montreau ostvario niz „poslovnih kontakata svetski poznatih producenata zainteresovanih za stvaralaštvo ‘Nevernih beba’, kao i (za njegov) solo projekat instrumentalne ambijentalne muzike“.

Povezana vest:  Elvisova nedelja povodom 35 godina od smrti