AUTOPUT_faza_III_i_IVRadovi na autoputu kroz Beograd, faza 3 i 4

 

Radovi na rekonstrukciji autoputa kroz Beograd, na deonici od kružne petlje (Antifašističke borbe – Proleterske solidarnosti) do kružne petlje (Španskih boraca) – faza 4 počeli su danas, 22. jula, kada se i zatvara polovina kolovoza u smeru ka Nišu. Trenutno je u toku faza 3 (zatvoren smer ka Šidu), a  radovi u fazama 3 i 4 izvodiće se istovremeno.

Povezana vest:  Novogodišnja zabava u Delta Cityju

Za vreme trajanja radova, saobraćaj će se odvijati servisnim saobraćajnicama između kružnih petlji u oba smera, dok će za saobraćaj biti zatvoren ceo profil autoputa  između kružnih petlji. U toku radova 3. i 4. faze za saobraćaj će biti zatvorene ulivne rampe sa kružnih petlji na autoput u oba smera. Režim saobraćaja na ostalim rampama kružnih petlji ostaje nepromenjen, kao i na ostalom delu novobeogradske ulične mreže.

Povezana vest:  SUPER DORUČAK ZA SUPER HEROJE

Alternativni pravci na novobeogradskoj strani u oba smera su ulica Milutina Milankovića i Bulevar dr Zorana Đinđića. Mesta uključenja i isključenja sa autoputa su petlje „Tošin bunar” ili „Omladinskih brigada”, preko Tošinog bunara ili ulice Omladinskih brigada, i „Sava centar”, preko ulice Vladimira Popovića, kojom se može pristupiti Starom savskom mostu. Sve ulivno-izlivne rampe iz ulice Vladimira Popovića na most „Gazela” i autoput su otvorene.

Povezana vest:  SVEČANI PRIJEM NA ZAVRŠNOJ VEČERI L'OREAL BEAUTY PLANETA DOGAĐAJA

Most „Gazela” je otvoren u punom profilu do 25. jula. Na alternativnim pravcima mreže Novog Beograda postavljena je saobraćajna signalizacija za vođenje saobraćaja. Sekretarijat za saobraćaj apeluje na sugrađane da u toku trajanja radova na autoputu maksimalno koriste vozila javnog prevoza, kako bi se umanjile gužve u zoni radova i na alternativnim uličnim pravcima.