Dr Rodika Petru_direktorka_Doma_zdravlja_Vrsac_ Bojan_Mandic_clan_opstinskog_veca_Vrsca_Monika Zivojinovic_PR menadzer_koncerna_Bambi-BanatBambi-Banat u borbi protiv dijabetesa – Yo D`oro Balans donira Dom zdravlja u Vršcu
U cilju obeležavanja meseca borbe protiv dijabetesa, ali i Svetskog dana zdravlja, Koncern Bambi-Banat i Dom zdravlja Vršac potpisali su ugovor o donaciji vredan 300.000 dinara. Sredstva će biti upotrebljena za nabavku opreme potrebne za prevenciju dijabetesa u opštini Vršac, uključujući test trake za mikroalbuminuriju „adoc“, vagu za merenje telesne težine „seca“, test trake za suk „adoc“, dva radna stola, dve fotelje i prenosni računar. Osim novca, Bambi-Banat je donirao i Yo D’Oro Balans proizvode namenjene osobama sa dijabetesom i onima koji posebno vode računa o zdravlju. Ugovor je potpisan na uličnom događaju na Trgu Save Kovačevića, kojim se proslavlja Svetski dan zdravlja, a prolaznici su imali priliku da probaju Yo D’Oro Balans keks i dobili priručnike za postizanje svakodnevne ravnoteže tela i uma. Ova donacija još jedna je u nizu aktivnosti koje, već treću godinu zaredom, Bambi-Banat sprovodi u okviru kampanje za borbu protiv dijabetesa.
-U cilju unapređenja zdravlja obolelih od dijabetesa i ostalih građana Opštine Vršac, a povodom Svetskog dana zdravlja, zahvaljujemo na donaciji koja je prva u nizu donacija Koncerna Bambi-Banat Domu zdravlja Vršac. Zadovoljstvo nam je što je Yo_Doro BalansKoncern Bambi-Banat izabrao nas kao korisnika donacije koja će nam biti od velike pomoći i smatramo da je ovo tek početak naše saradnje – izjavila je Dr Rodika Petru, direktor Doma zdravlja Vršac.
-Već treću godinu zaredom doniramo zdravstvene ustanove, motivisani jakom željom da pomognemo institucije koje se bore protiv dijabetesa. Sa ciljem podsećanja građana Vršca na važnost prevencije ove bolesti, ovoga puta, pridružili smo se i proslavi Svetskog dana zdravlja. Kao kompanija sa visoko razvijenom svešću o različitim potrebama svojih potrošača, pre dve godine smo lansirali proizvode bez dodatog šećera, Yo D’Oro Balans napolitanke sa ukusima kakaoa i jabuke i cimeta, a od ove godine i lešnika i Yo D’Oro Balans sendvič keks sa ukusom limuna. Pored toga što su savršeno bezbedni za osobe sa dijabetesom, ovi proizvodi, su i veoma ukusni za one koji vode računa o izbalansiranoj ishrani – izjavila je Monika Živojinović, menadžer za odnose s javnošću Koncerna Bambi-Banat.
Da podsetimo, kampanja Bambi-Banata počela je u novembru 2008. godine, kada je Koncern, zajedno sa Dijabetološkim savezom Srbije, obeležio Svetski dan borbe protiv dijabetesa uličnom akcijom merenja šećera u krvi u Beogradu. Tada je učesnicima akcije prestavljen novi Yo D’Oro Balans keks namenjen osobama koje moraju da vode računa o unosu šećera u organizam, ali i svim pobornicima izbalansirane ishrane. Iste godine, Koncern je donirao i Institut za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma KCS, aparatom za procenu gojaznosti kroz donaciju vrednu 3.000 evra. Prošle godine je, zahvaljujući tradicionalnoj donaciji, Univerzitetska dečja kliniku u Tiršovoj, dobila dve infuzione pumpe vrednosti oko 4.000 evra.
Povezana vest:  28. ROĐENDAN AIR MAXA OBELEŽEN U BUZZU