PRVI PUT u Srbiji, društveni preduzetnici će imati priliku da učestvuju u intenzivnom programu stručne podrške „Originalni lideri“. Kroz predavanja i radionice biće u mogućnosti da ojačaju sopstvene kapacitete, dodatno razviju svoj biznis, rade na kreiranju i sprovođenju adekvatnih razvojnih planova i tako utiču na promene u društvu.

Cilj ovog programa, koji sprovodi Fondacija Novak Đoković kroz Original platformu, je unapređenje poslovanja društvenih preduzetnika, koji će dobiti konsultantsku podršku u razvoju i unapređenju poslovanja kroz rad sa iskusnim društvenim preduzetnicima i biznis konsultantima. Originalnost ovog programa ogleda se i u biznis koučingu na kojem će učesnici raditi tokom celokupne edukacije. Program sadrži individualni, grupni i zajednički rad, traje 4 meseca i potpuno je besplatan.

Povezana vest:  ,,Sajam slatkiša’’ u Delta Cityju

Društvenim preduzetnicima smatraju se lica kojima je prilikom pokretanja biznisa prioritet ispunjavanje određene društvene misije i pozitivan uticaj na društvo. U Srbiji posluje oko 1200 ovakvih preduzeća, a ovaj sektor zapošljava više od 10 hiljada ljudi u našoj zemlji.

„Kako se ova preduzeća bave plemenitim ciljem rešavanja esencijalnih problema kao što su isključenost, siromaštvo, nezaposlenost, i mnogi drugi, programom „Originalni lideri“ želimo da im pružimo podršku, osnažimo njihovo poslovanje i doprinesemo njihovoj održivosti. Naš osnovni cilj je da promovišemo duh društvenog preduzetništva kroz edukaciju, podršku i povezivanje. Projekat je dosta jedinstven po tome što program krojimo baš po potrebama svakog polaznika pojedinačno a ne unapred, kako bismo im u potpunosti pomogli da se izbore sa svim izazovima sa kojima se susreću i omogućili im dalji rast i razvoj“, istakla je Danijela Jovičić, koordinatorka projekta ispred Fondacije Novak Đoković.

Povezana vest:  Odgovornim korišćenjem vode Nestlé čuva bogatstvo vodnih resursa u Srbiji

Svi zainteresovani društveni preduzetnici sa teritorije Srbije čije preduzeće postoji najmanje jednu godinu, mogu da se prijave putem sledećeg linka Konkurs je otvoren do 24. januara, a broj učesnika je ograničen.

Pokrovitelj projekta je Erste Banka, koja već tri godine kroz program socijalnog bankarstva „Korak po korak“ pruža edukativnu, mentorsku i finansijsku podršku društvenim preduzetnicima, a neki od partnera su Biznis koučing škola Sinhronia i Coworking i Coliving oaza Mokrin House.

Povezana vest:  Beč: Rashlađene prostorija bez klima-uređaja