Džez festival Nišvil počeće 10. avgusta, a na tri festivalske večeri nastupiće bojna poznata muzička imena, poput Vasila Hadžimanova, Darka Rundeka i Ramba Amadeusa, Peti Ostin, Al Foster kvinteta, Nika Vesta, Alfa Blondi, Del Arno Benda i Toma Harela, najavili su danas organizatori.

Program Nišvila otvoriće u četvratak, 10. avgusta Nišvile Tango Big Band, sastavljen specijalno za tu priliku od niških muzičara i četvorice eminentnih profesora iz Argentine, a na programu su aranžmani za big bend poznatih tango kompozicija.

Povezana vest:  Novi direktor privrednog društva Arena Beograd je Đorđe Milutinović

Iste večeri program zatvara orkestar Rok Simfoni iz Bitolja koji će uz pomoć Akademskog hora SKC-a u Nišu izvesti program rok i džez standarda.

U petak će nastupiti verovatno najveća bugarska džez pevačica Kamelija Todorova koja će nastupiti uz pratnju trija klaviriste Živka Petrova. Istog dana nastupiće i Kvartet Maksa Kočetova, fantastičnog saksofoniste poreklom iz Ukrajine koji već godina živi i radi u Srbiji.

U subotu, 12. avgusta nastupiće i nemački kvartet Di Ferfandlung (Die Vervandlung) koji predvodi velika nada evropske scene trubač Frederik Koster, sastavi Festen iz Francuske i Vižns of Nomads (Visions of a Nomads) iz Australije.

Povezana vest:  BRUNO MARS NASTUPA NA CENTRALNOJ SVEČANOSTI DODELE "2013 MTV VMA", POP ZVEZDE AUSTIN MAHONE I ARIANA GRANDE NA BINI PRE-SHOW SVEČANOSTI

Program koji je već u najavama izazvao veliko interesovanje džez sladokusaca ali i poštovaoca imena i dela legendarnog Frenka Zape dolazi iz Slovenije. Big Bend Gverilaz koji predvodi violinista Peter Ugrin izvešće program Zapinih kompozicija u aranžmanima za veliki džez orkestar.

Poslednje veče, u nedelju 12. avgusta otvoriće sve popularniji beogradski bend E-play, a iz Gruzije dolazi Tbilisi Big Band sa programom džez i bluz standarada, ali i tradicionalnih gruzijskih pesama u džez aranžmanima.

Povezana vest:  Šta Mileyini roditelji mislie o njenoj situaciji sa Liamom?

Program će po tradiciji zatvoriti jedan sastava iz Niša. To je ovoga puta grupa Veri Naiss sa kojom će kao specijalni gost nastipiti, takođe niški pevač Ivan Kurtić kojeg, ako je reč o fuziji romske muzike i džeza, mnogi vide kao jedinog pravog naslednika Šabana Bajramovića, dodali su organizatori.