DEMO FEST 2010 03Beogradski Threesome pobednici Demofesta

 

Beogradski instrumentalni surf trio Threesome jednoglasnom odlukom žirija pobednik je regionalnog festivala neafirmisanih rok izvođača Demofest, koji je završen ovog vikenda u Banjaluci, saopštili su organizatori.

Nagrada za Threesome je snimanje, produkcija i izdavanje debitantskog albuma, kao i snimanje spota u produkciji MTV-ija, drugoplasirani pirotski Kuriri su dobili binsku opremu vrednu 6.000 evra, a trećeplasiranim Prežderanima“iz Daruvara sleduje oprema od 3.000 evra. Nagrada publike vredna 1.500 pripala je podgoričkoj Qtera.

Povezana vest:  "Zlatni vek" za Ivana Blagojevića

-Zašto baš Threesome? Nismo se mogli odlučiti ko od ovih bendova ima najbolji vokal, pa smo izabrali bend bez vokala – rekao je član žirija, frontmen sarajevskog sastava Letu štuke Dino Šaran publici u prostoru banjalučke tvrđave Kastel završne večeri festivala u subotu.

U žiriju su bili i bivši glavni i odgovorni urednik internet časopisa Popboks iz Beograda Goran Tarlać, gitarista alternativnog sastava Block Out Nikola Vranjković, makedonski novinar Tošo Filipovski i hrvatska menadžerka Gordana Bosak.

Povezana vest:  Hor Kolibri himnom o dečijim pravima najavljuje UNICEF-ov dobrotvorni koncert

Predsednica žirija je bila Brankica Janković, direktorka festivala i vlasnica banjalučke agencije “ Aquarius Ogilvy, koja organizuje Demofest.

Na trećem Demofestu od 21. do 24. jula, uz besplatan ulaz u Kastel, takmičilo se 36 izvođača sa prostora bivše Jugoslavije, a u revijalnom delu festivala nastupili su britanski Stereo emsiz (MC’s) i Nju jang poni klub (New Young Pony Club), makedonski muzičar Kiril Džajkovski, američki Fan lovin kriminals (Fun Lovin’ Criminals) i drugi.

Povezana vest:  Nulti dan Exita na No Sleep Novi Sad bini uz klubove Salon des Amateurs i 20/44!

Demofest su ove godine podržali UNESKO, stavivši banjalučki festival na spisak projekata koji zbližavaju kulture, „Britanski savet“ i regionalni MTV.