Pocetak_11Film “Početak“ u drugoj nedelji prikazivanja i dalje na prvom mestu američke box office liste!
U drugoj nedelji prikazivanja, spektakularni film Kristofera Nolana „Početak“, drži ubedljivo prvo mesto američke box office liste sa ostvarenom zaradom od $143,6 miliona dolara.
Originalna naučno-fantastična priča o čoveku koji putuje kroz najintimniji, beskonačan svet snova je već u prvom vikendu prikazivanja ostvarila zaradu preko $60 miliona dolara a pored toga je postavila i rekord za proteklih skoro deset godina, kao najuspešniji film a da pritom nije u pitanju nastavak. Na svetskom nivou film ‘’Početak’’ je inkasirao preko $227 miliona dolara.
Tokom proteklog vikenda, film ‘’Početak’’ je imao odlično otvaranje i u našim bioskopima i na domaćoj box office listi se potpuno očekivano nalazi na prvom mestu.
Nolana, scenaristu i reditelja filma je pre oko deset godina, počela da fascinira tema snova, odnos između našeg života na javi i u snu. Počeo je da razmišlja o tome kako bi to moglo da se primeni na veliki akcioni film sa vrlo ljudskom dimenzijom. ‘’Za mene kao reditelja, to je bilo idealno jer ne postoje pravila onoga što um može da stvori, i film koji to istražuje morao je biti najveći i najveličanstveniji vid zabave” , izjavio je Kristofer Nolan.
Glavne uloge tumаče Leonardo Di Kaprio, Elen Pejdž, Džozef Gordon Luit, Marion Kotijar i Ken Vatanabe.
Film ‘’Početak’’ se u našim bioskopima prikazuje od 22. jula.
Salt_1Na drugom mestu američke box office liste se nalazi najnoviji akcioni film ‘’Salt’’ sa Anđelinom Žoli u glavnoj ulozi. U prvom vikendu prikazivanja, ostvarena je zarada od $36,5 miliona dolara.
Film je dobro upakovana priča, sastavljena iz različitih žanrova. U isto vreme to je triler i akcija, bazirana na nikad zastarelom hladnoratovskom sukobu dve super-sile, ljubavi, poverenju i gubitku.
Kao agent CIA, Evelin Salt (Džoli) položila je zakletvu da će časno služiti svojoj zemlji. Njena lojalnost biće dovedena u pitanje kada biva optužena za špijunažu, u korist Rusije. Tada Saltova počinje borbu, koristeći sve svoje veštine i iskustvo tajnog agenta, kako bi izbegla hapšenje i dokazala istinu. Napetost sve više raste, jer njeni napori da dokaže nevinost jos više produbljuju sumnju.
Dok se trka za otkrivanje njenog pravog identiteta nastavlja, postavlja se jedino pitanje: “Ko je Salt?”
Ostale uloge u filmu igraju Čivitel Edžiofor i Liv Šrajber a reditelj filma je Filip Nojs.
Film ‘’Salt’’ u našim bioskopima počinje da se prikazuje od 05. avgusta.
Povezana vest:  Benedikt Kamberbač postao tata