Američka pevačica Bijonse, koja je rodjena u Hjustonu, obećala je velikodušnu pomoć tom gradu koji je pogodila oluja Harvi. Pop pevačica je u pisanoj izjavi za ;u list Hjuston kronikl (Houston ;Chronicle) navela da sa svojim timom radi na detaljima u cilju sprovodjenja plana za pomoć „u što većoj meri“.

Zajedničko bogatstvo Bijonse i njenog supruga, repera Džej Zija iznosi milijardu dolara, navodi agencija Frans pres. Kiša koja se sručila na američku državu Teksas tokom oluje Harvi potukla je rekord u količini padavina u toj južnoj američkoj državi i verovatno i SAD, saopštili su meteorolozi.

Povezana vest:  Kraljica Elizabeta domaćin spektakularnog koncerta

Šteta od oluje Harvi u Teksasu procenjuje se na 42 milijarde dolara, zbog čega bi ta oluja mogla da se svrsta medju pet najskupljih koje su pogodile SAD. Rekordne padavine izazvale su velike poplave u Teksasu i sada počinju da pogadjaju i državu Luizijanu.

Broj stradalih u oluji Harvi u SAD povećan je na najmanje 18, nakon što su još tri žrtve potvrdjene u oblasti Hjustona, saopštili su ranije danas američki zvaničnici.

Povezana vest:  Dalaras u Sava centru