kud_idijotiKUD Idijoti i Sergej Trifunović u Užicu

 

Pank sastav iz Pule „KUD Idijoti“ i glumac Sergej Trifunović nastupiće na festivalu „Centrala E761“ koji se održava od 12. do 14. avgusta u Užicu. Prve večeri festivala kod užičke stare centrale, uz besplatan ulaz za posetioce, uz glavne zvezde KUD Idijote, nastupaju Ispod crte iz Travnika i Kilingdžazhardkorbejbi (KillingJažHardCoreBaby) i Užičani Nikad spremni i Dirti Doroti (Dirty Dorothy).

Povezana vest:  Premijerno "sviranje" stripa Alan Ford u Domu Kulture Studentski Grad

Travničani Impuls i KZU/PZU sviraju druge večeri uz Metal strajk (Strike) iz Požege, bihaćki Crveni šlic, užički Smajler (Smiler) i Voteršip daun (Watership Down) iz Lajpciga, navodi se na zvaničnoj festivalskoj strani www.e761.org.

Završne večeri festivala Centrala E617″ nastupiće iz Užica Rok almanah, Cirkus slova, Lude žene i Doktor Drinkman i požeški Maderšip orkestra (Mothership Orchestra).

Povezana vest:  Lejdi Gaga potvrdila da radi na džez albumu

Iste večeri nastupiće i Trifunović, koji je kao pevač snimio sa bečejskom grupom Eva Braun pesmu Odvedi me, izvodio je klasike domaćeg roka u humorističkoj seriji „Ono kao ljubav“ Radio-televizije Srbije, a bivao je i gost sarajevskim „Letu štukama“ na koncertima u Beogradu i Zagrebu. Festival je nastao u okviru „E761“ partnerskog programa mreže nevladinih organizacija iz Srbije i Bosne i Hercegovine, čiji je program decentralizacija kulturne politike i produkcije u regionu. E761 je dobio naziv po regionalnoj evropskoj ruti koja počinje u Plitvicama u Hrvatskoj i preko centralne BiH i Srbije završava u Vidinu u Bugarskoj.

Povezana vest:  Vilijam Levi: Nisam u vezi sa Dženifer Lopez