Bajaga by Dina JohnsenPremijera nove Bajagine pesme „Mladost“

Momčilo Bajagić-Bajaga predstaviće novu pesmu „Mladost“ u šou emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ u petak 22. novembra od 21:15 na Prvoj televiziji. Pesma će se sutradan pojaviti na jutjubu i radio stanicama.
„Mladost“ je jedna od pesama iz mjuzikla „Ženidba i udadba“, koji je Bajaga komponovao, a odnedavno se izvodi u beogradskom Pozorištu na Terazijama.
Mjuzikl je nastao na osnovu dela „Ženidba i udadba“ čuvenog srpskog srpskog komediografa Jovana Sterije Popovića (1806-1856). Songove je pisao dramaturg Željko Mijanović.
Dok u Pozorišta na Terazijama glumci izvode „Mladost“, u studijskoj verziji peva je Bajaga.
Bajaga „Mladost“ izdvaja kao pesmu koja možda najbolje predstavlja duh „Ženidbe i udadbe“, a koja se istovremeno može slušati i van konteksta tog mjuzikla, i ističe da je to njegov omaž jednom velikom kantautoru – Arsenu Dediću.
Bajaga i Instruktori izuzetno uspešnu 2013. godinu i ujedno veliku turneju povodom CD albuma „Daljina, dim i prašina“ (2012), završiće 27. decembra u velikoj dvorani Spens-a koncertom koji simbolično nosi naziv „Stari put za Novi Sad“.
„U Novom Sadu dugo nismo radili solistički koncert, ali mislim da sada dolazimo u pravom trenutku, jer je Spens odlično mesto da turneju finiširamo u velikom stilu“, kaže Bajaga.“Biće to poseban koncert za nas i potrudićemo se da repertoar bude malo drugačiji od ostatka turneje. Između ostalog, sviraćemo obavezno ‘Stari put za Novi Sad’, što nismo radili često na turneji. A možda i dođemo do Novog Sada upravo starim putem?“
Ulaznice za koncert Bajage i Instruktora u velikoj dvorani Spens-a u prodaji su od utorka 15. oktobra po promotivnim cenama od 800 dinara za parter i 1.000 dinara za tribine, na blagajni Spens-a i preko mreža Gigstix i Eventim.

Povezana vest:  Marija Šerifović 14. decembra u Pozorištu na Terazijama?