slusaj-najglas

Kultur Fitness na Trenchtown festivalu

Na ovogodišnjem Trenchtown festivalu, osim muzičkog programa, posetioci će imati priliku da, u okviru pratećeg programa Kultur Fitness, učestvuju u pozorišnoj radionici Priče iz Duboke šume, koju će voditi Branislav Trifković i likovnoj radionici Body and Soul Art, koju će voditi Vanja Subotić i Sonja Paunović, kao i da se upoznaju sa stvaralaštvom mladih umetnika iz regiona na maloj art-pijaci…

Na Festivalu će biti izloženi likovni radovi Guerilla Art kolektiva iz Subotice, dok će časopis Symposion imati svoj štand sa najnovijim izdanjima, a gost će biti i Zdenko Franjić, spiritus movens kultne nezavisne izdavačke kuće Slušaj najglasnije! Žongleri će i ove godine dodatno zagrevati i osvetljavati festivalsku šumu bakljama u pokretu…

Povezana vest:  Novi singl Josipe Lisac zove se "Tu"

Pozorišna radionica: Priče iz duboke šume

Hteli biste da nastupite na Trenchu? Ove godine pokrećemo projekat pozorišne radionice gde će se u tri festivalska dana pripremati pozorišno-šumska predstava! Ovaj performans će biti kombinovan sa lutkarskim teatrom, pozorištem senki, animacijom, pantomimom i glumom, praćen svetlosnim i zvučnim efektima. Projekat vodi Branislav Trifković, glumac Dečjeg pozorišta u Subotici i osnivač neformalne pozorišne trupe Teatarska družina “Shadowplay”.

Likovna radionica: Body And Soul Art

Festivalska šuma ovoga proleća imaće kutak za art kozmetiku i likovnu poeziju. Svi koji bi da ulepšaju i oplemene svoj unutrašnji i spoljašnji pogled, kaleidoskopski emituju i stvaraju oblike i boje po sebi i drugima, neka se pridruže voditeljkama Vanji Subotić i Sonji Paunović, mladim likovnim umetnicama, koje će ih provesti kroz ovu festivalsku radionicu!

Povezana vest:  Skrillex objavio novi album

Slušaj Najglasnije!

Legendarni osnivač nezavisne diskografske kuće Slušaj Najglasnije!, Zdenko Franjić, koji je umeo da prepozna talenat mnogih mladih muzičara u Hrvatskoj i regionu, te im izdao prve albume, nakon čega su oni napredovali u karijeri (Majke, Satan Panonski, Spoons, Messerschmitt, The Bambi Molesters…), izlagaće ove godine na Trenchtown festivalu brojna izdanja ove poznate etikete underground edicije i prodavati ih po više nego povoljnim cenama!

Symposion

Kultni underground, književni, experimental, art časopis Symposion, ove godine na

Trenchu predstavlja svoja nova izdanja. Ovaj časopis je aktivan u čitavom regionu, od Srbije do Mađarske, Hrvatske, Slovenije i šire, gde održava i brojne kulturne manifestacije u vidu izložbi, koncerata, projekcija filmova, tribina, strip radionica….

Povezana vest:  Kompilacija Stivija Vondera od vikenda u prodaji

Guerilla Art Kolektiv

Grupa od petnaestak mladih umetnika iz Subotice, koji zajedno razvijaju urbani guerilla dizajn uobličen u fotografijama, printovima i instalacijama od reciklažnih materijala, ove godine izlaže banere sa reprintima najzanimljivijih slika autora, članova ove art grupe.

Art-market

U festivalskoj šumi biće postavljen mali vašar umetnina mladih autora iz regiona. Posetioci će moći da vide i kupe ručno rađeni unikatni nakit, majice sa printovima, odeću i ostale namenske proizvode od pusta, a njihovi prodavci, odnosno tvorci, biće raspoloženi i da ih upute u veštine izrade ovih malih umetničkih dela.

Jedanaesti po redu regionalni muzički festival Trenchtown održaće se od 29. aprila do 1. maja u fenomenalnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića.