bajaga mtvBajaga na Velikogospojinskim danima

 

Bajaga i Instruktori, Vlada Divljan, Eva Braun, Delča, Željko Samardžić i Hari Mata Hari nastupiće na tradicionalnoj turističko-zabavnoj manifestaciji „Velikogospojinski dani“ u Novom Bečeju od 26. do 29. avgusta.

Prvi nastupa 27. avgusta (21:00) pevac zabavne muzike Željko Samardžić, vlasnik hita „Sipajte mi još jedan viski“ i svojevrsnog rekorda sa tri uzastopna osmomartovska koncerta u Beogradskoj areni (a od ovog maja i jednog u Zagrebačkoj areni).

Rok veče sledi 28. avgusta, najpre od 19:30 nastupom Milana Delčića-Delče, vlasnika solo hitova „Hajde polako“ i „Sa jezikom u usta“, i nekadašnjeg pevača kultnog beogradskog sastava U škripcu. Poslednje njegovo izdanje bio je prošlogodišnji živi album pod firmom „Delča a i U škripcu“ na kome je ponudio fantastičan niz hitova starog benda „Nove godine“, „Siđi do reke“, „O je“, „Kockar“, „Ma nemoj“…

Povezana vest:  GUARANA FOUM FEST 2012, Flojd i Pantelis u peni!

Od 21:00 nastupa kultna gitar pop grupa Eva Braun čiji se povratnički album Playback najavljen za jesen ocekuje među ljubiteljima muzike sa ogromnim nestrpljenjem. Do tada će dobro poslužiti hitovi kao što su „Već viđeno“, „Zmajevi“, „Sada ne znam gde sam“, „Vrteška“…i naravno „Bečej noću“.

U trenutku kada se navršava 30 godina beogradskog novog talasa, nikako ne treba propustiti nastup bivšeg člana kultnih Idola Vlade Divljana, koji sa svojom Nevladinom organizacijom izlazi na binu od 22:00. Divljan je ovog osmog marta održao koncert u beogradskom Domu sindikata gde je podsetio ne neke rane radove Idola poput „Pomoć, pomoć“, „Plastika“, „Maljčiki“…

Povezana vest:  Danas počinje prodaja ulaznica za koncert benda Stray Dogg, specijalni gost Felon iz Zagreba

Posle njih od 23:30 izlaze glavne zvezde večeri Bajaga i Instruktori, koji dolaze u Novi Bečej u sklopu mamutske turneje povodom četvrt veka benda, koja je počela još prošlog proleća u Severnoj Americi. Momčilo Bajagić i drugovi ove godine obeležavaju i četvrt veka od sjajnog drugog albuma „Sa druge strane jastuka“ (1985). Hitova napretek.

Sledeće večeri 29. juna (19:30) stiže neočekivano zadovoljstvo u vidu popularnog budimpeštanskog sastava Republic, koji meša rok i mađarske folk motive, a posle njih (21:00) iz Sarajeva dolazi pop grupa Hari Mata Hari pevača Harija Varešanovića. Bend se prošle godine oglasio albumom „Sreća“.

Povezana vest:  Najprodavaniji singlovi i albumi u Velikoj Britaniji

Domaćini najavljuju da će tokom Velikogospojinskih dana posetioci moći da uživaju u takmičenju u kuvanju roblje čorbe, tamburaških „bandi“ i etno bazara, a tu su još i smotra paradnih zaprega, revija borilačkih sportova, Velikogospodinsko bdenije u Manastiru na Tisi i drugi programi.