Legendarni irski rok sastav U2 ovogodišnji je dobitnik prestižnog priznanja “MTV Global Icon”, koje će im biti uručeno na predstojećoj 2017 MTV EMA dodeli u Londonu, 12. novembra.  Bend će obeležiti ovaj događaj velikim besplatnim koncertom na londonskom Trafalgar trgu u subotu, 11. novembra, a deo nastupa biće emitovan sledeće večeri tokom MTV EMA dodele.

Pored benda U2, MTV je najavio da će svetska DJ zvezda Davida Guetta takođe nastupiti u subotu veče na Trafalgar trgu, ali i na samoj dodeli, u nedelju 12. novembra, gde će premijerno izvesti novi singl  “Dirty Sexy Money”  sa Charli XCXFrench Montanom.

“Veoma sam uzbuđen zbog nastupa na Trafalgar trgu i na MTV EMA dan kasnije” izjavio je Guetta. “To će biti vatreno krštenje za mene i moje kolege Charli XCX i French Montanu, koji će nastupiti sa mnom  tokom izvođenje našeg novog singla “Dirty Sexy Money”. Jedva čekam!”

Ovogodišnji dobitnici “MTV Global Icon” nagrade,  Bono, The Edge, Larry i Adam -koji već četiri decenije čine U2, jedan od najvećih bendova svih vremena, iza sebe imaju 13 studijskih albuma prodatih u više od 157 miliona kopija, čak 22 Grammy nagrade, nominaciju za Oscara i članovi su Rock and Roll Hall of Fame od 2005. godine. Pored snažanog delovanja na muzičkoj sceni, veliki uticaj ostvaruju i kroz najrazličitije kampanje koje za cilj imaju jačanje socijalne pravde i ljudskih prava. “Songs of Experience”, željno iščekivani 14. izdanje benda, na kojem se nalaze pesme “You’re The Best Thing About Me” i “Get Out Of Your Own Way”, biće objavljen 1. decembra za Island Records.

Povezana vest:  Lara Fabijan održala koncert u Beogradu

Prethodni dobitnici “MTV Global Icon” nagrade su Green Day, Ozzy Osbourne, Eminem, Whitney Houston, Queen and Bon Jovi.

Glasanje za MTV EMA nagrade, uključujući i Best Adria Act, traje do subote, 11. novembra u 23:59, i odvija na sajtu www.mtvema.com. Nominovani za titulu najboljeg regionalnog izvođača su Sara Jo, bendovi Ničim izazvan i Koala Voice, Marin Jurić Čivro i Nina Kraljić. Ime pobednika biće objavljeno u nedelju, 12. novembra.

Povezana vest:  Soulfly 27. jula u Domu omladine

Voditeljka MTV EMA dodele, koja će se održati  u nedelju, 12. novembra u londonskoj dvorani The SSE Arena Wembley, biće Rita Ora, koja će ujedno i nastupiti. Pored nje, na ceremoniji će nastupiti bend The Killers, pop zvezde Demi Lovato, Shawn Mendes, Kesha, Camila Cabello i britanski reper Stormzy, zatim član benda One Direction, Liam Payne, američki reper Travis Scott, marokansko-američka hip hop zvezda French Montana i britanski pop-elektro sastav Clean Bandit, kojima će se na sceni pridružiti Zara LarssonSean PaulAnne-MarieJulia Michaels. Imena ostalih izvođača biće uskoro objavljena.

Povezana vest:  Reper Pitbul izdaje album na španskom

Svetska pop ikona Taylor Swift nominovana je za čak šest nagrada, uključujući i one za najbolji spot za pesmu “Look What You Made Me Do” i za najboljeg izvođača. Sledi kanadska zvezda Shwan Mendes, koji se takmičiti u pet kategorija, a prate ga Kendrick Lamar i Ed Sheeran sa po četiri nominacije.